autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
1 kg de carne de porc, doi cartofi, doua cepe mari, o ceasca de orez, o lingura de bulion, o lingura de untura, doua verze mijlocii, sare, piper macinat, o felie de sorici.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea de pielita, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele si cartofii curatati si spalati in mai multe ape. Se adauga orezul ales si spalat, se sareaza si se pipereaza, apoi se omogenizeaza cu o lingura de bulion sau citeva rosii taiate felii si curatate de pielite.

Varza acra se lasa in apa o ora, se desface foaie cu foaie, se inlatura partea alba si se foloseste doar partea moale.

Se umplu sarmalele, se pun intr-un vas adinc pe fundul caruia s-au asezat dinainte un strat de varza tocata si felii subtiri de sorici. Deasupra sarmalelor se pune un alt start de varza tocata, se acopera cu apa calda si se tin pe foc mic. dupa ce dau in clocot, sarmalele se pun sa scada la cuptor. se adauga o lingura de untura la fiert, pentru ca grasimea de porc inmoaie varza si face sarmalele mai gustoase.

Daca se foloseste varza dulce, aceasta se desface foaie cu foaie, se opareste 10 minute in apa care clocoteste si se scoate pe o farfurie. cind foile de varza s-au racit, se inlatura partea alba si se foloseste numai foaia subtire. sarmalele acestea se fierb cu bors acru si se coloreaza cu rosii taiate felii sau cu o lingura mare de bulion.

Sarmalele se servesc calde, cu smintina si mamaliguta fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Video: Sarmale in foi de varza - reteta transmisa din generatie in generatie

Video: Sarmale in foi de varza - reteta transmisa din generatie in generatie

Pentru ca este un preparat complex, s-ar putea sa va ajute si reteta filmata pe o gasiti la acest

1 vot    0 comentarii
8h
Retete de Craciun
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam

3 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc
  • doi cartofi
  • doua cepe mari
  • o ceasca de orez
  • o lingura de bulion
  • o lingura de untura
  • doua verze mijlocii
  • sare
  • piper macinat
  • o felie de sorici.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Soté de pui in sos de bere