autor:

IONELA

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
frunza de vita ,carne de porc,vita,pasare,sau amestec, oua,sare,piper,cimbru,patrunjel verde,leustean,bulion,ceapa,orez

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Frunza de vita se opareste si se lasa la scurs.Ceapa se curata si se toaca marunt,patrunjelul si leusteanul se spala,carnea se toaca.Se amesteca toate ingredientele in afara de frunza de vita,se potriveste de sare si se impacheteaza in vita pe rand una cate una sa nu fie nici prea mari nici prea mici potrivite.Pe fundul unei oale se aseaza frunze de leustean si cateva frunze de vita ramase apoi se aseaza sarmalutele.Se acopera tot cu vita si punem apa cat sa se acopere sarmalele.Le lasam sa fiarba la foc mic pana frunza de vita este bine fiarta si orezul deasemenea.Se servesc cu smantana deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii

0 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Retete de Craciun
sarmale in foi de vita

sarmale in foi de vita

se spala frunzele se oparesc.carnea se toaca se adauga sare,cimbru,piper,ceapa tocata,orez,oul batut. se

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Eu pun marar si patrunjel tocat in umplutura,pe fundul oalei pun bete de la cimbru sau de visin si frunze de vie sau de varza dupa caz.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Sunt foarte bune .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Sunt f. bune, si eu pun ou la compozitie si un cartof razuit in plus, sunt mai usoare la stomac.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Eu nu adaug oua la sarmale...,cred ca sunt bune...

Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • frunza de vita ,carne de porc,vita,pasare,sau amestec
  • oua,sare,piper,cimbru,patrunjel verde,leustean,bulion,ceapa,orez

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune .

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu bacon la cuptor