autor:

Gatiticuspor

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale In Foi De Vita

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
- foi de vita in saramura, - 500 g carne tocata de vita, - o ceasca de orez, - 2 felii paine inmuiate in lapte, - o ceapa potrivita, - 2 oua, - o conserva rosii in bulion, - cateva felii kaizer (optional), - sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron incapator adaugati carnea tocata, ouale, ceapa data prin razuitoarea mare si scursa de excesul de lichid, orezul, feliile de paine inmuiate in lapte si un praf de sare si piper. Motivul pentru care adaug paine inmuiata in lapte este ca dupa cum stiti carnea de vita nu are prea multa grasime si painea o face mai pufoasa si nu se intareste la fiert. Amestecati totul bine pana se formeaza o compozitie omogena. Daca foile de vita sunt sarate nu adaugati sare in carne. Eu cateodata mai adaug si putin morcov.
Intindeti foaia de vita pe un tocator sau o farfurie intinsa, adaugati o lingura de carne tocata si infasurati sarmaua usor sa se rupa foaia. Impingeti usor cu degetul excesul de foaie de vita la ambele capete formand o adancitura in mijloc.
Acoperiti fundul unei cratite cu un strat de foi de vita apoi asezati sarmalele in picioare de jur imprejur. Dati conserva de rosii printr-o sita sa eliminati semintele si cotoarele apoi turnati sucul obtinut peste sarmale impreuna cu kaizerul tocat cuburi. Adaugati apa cat sa acopere totul.
Asezati un strat de frunze de vita peste sarmale apoi acoperiti oala cu un capac. Fierbeti la foc mic pentru 30-40 de minute sau pana ce frunza de vita si carnea s-au fiert.
Serviti calde cu smantana si mamaliguta (eu nu am mai avut rabdare sa fac si mamaliga).

POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale In Foi De Vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Se toaca marunt ceapa, se spala bine orezul. Acestea se amesteca bine impreuna cu morcovul ras, carnea

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE

Carnea se amesteca cu ceapa, oul, bulionul ,condimentele , sucul de rosii si orezul ales si spalat. Frunzele

102 voturi    20 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2013

    Sunt preferatele mele,asa ceva nu refuz never!!!

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2013

    razatoare....nu razuitoare...................

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - foi de vita in saramura
  • - 500 g carne tocata de vita
  • - o ceasca de orez
  • - 2 felii paine inmuiate in lapte
  • - o ceapa potrivita
  • - 2 oua
  • - o conserva rosii in bulion
  • - cateva felii kaizer (optional)
  • - sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Sunt preferatele mele,asa ceva nu refuz never!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac