autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2016

Ingrediente
500 g carne tocata, 1 ceapa mare, 1 cana cu orez, 1 ceasca cu apa, 1 ou, Frunze de vita de vie oparite, bulion, marar si patrunjel, sare si piper dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa, se spala bine orezul. Acestea se amesteca bine impreuna cu morcovul ras, carnea tocata, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se adauga si o ceasca de apa, pentru a omogeniza si inmuia amestecul (fara apa, sarmalutele vor iesi mai tari). Se pune cate un pic din amestecul de carne pe fiecare frunza de vie (oparite inainte) si se ruleaza sarmaluta.
Se pune un strat subtire de ulei intr-o cratita adanca, apoi se asaza pe marginile vasului cateva frunze de vita de vie, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, avand grija sa lasam un loc in mijloc, pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit pana se fierb bine (aprox 1h si 30 minute).
Se servesc cu mamaliga calda.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul,

2 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii

0 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana , 28 iulie 2019

    Sunt foarte bune.

  • Fara foto

    Maximus , 09 mai 2018

    Foarte bune, sunt delicioase, servite cu smintina si mamaliguta calda, wauuu.

  • Fara foto

    Oana , 21 martie 2018

    Sunt delicioase si gustoase si bune si felicitari.

    • Fara foto

      Niki , 08 martie 2018

      Foarte bune, gustoase , frumos prezentate.

    • Fara foto

      Petrisor , 31 ianuarie 2018

      O bunatate, si cu smintina pe deasupra, wauuu, gustoaseee, bravooo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana cu orez
  • 1 ceasca cu apa
  • 1 ou
  • Frunze de vita de vie oparite
  • bulion
  • marar si patrunjel
  • sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Dana

Sunt foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Rulada de Pasti