Se toaca marunt ceapa, se spala bine orezul. Acestea se amesteca bine impreuna cu morcovul ras, carnea tocata, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se adauga si o ceasca de apa, pentru a omogeniza si inmuia amestecul (fara apa, sarmalutele vor iesi mai tari). Se pune cate un pic din amestecul de carne pe fiecare frunza de vie (oparite inainte) si se ruleaza sarmaluta.
Se pune un strat subtire de ulei intr-o cratita adanca, apoi se asaza pe marginile vasului cateva frunze de vita de vie, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, avand grija sa lasam un loc in mijloc, pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit pana se fierb bine (aprox 1h si 30 minute).
Se servesc cu mamaliga calda.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii