autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Ingrediente
500 g carne tocata, 1 pahar cu orez, 1 ceasca cu apa, 2 cepe mici, 1 ou, frunze de vita oparite, bulion, marar si patrunjel, Condimente:, sare si piper dupa gust

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se spala bine orezul si se adauga in vas. Adaugam o ceasca de apa, pentru ca ea va omogeniza amestecul si-l va face moale. Cu cat e mai moale, cu atat fierbe mai repede. Daca nu puneti apa, sarmalele vor iesi tari. Se amesteca bine.



Se oparesc bine frunzele de vita de vie. Apoi pe fiecare frunza, punem un pic de carne si rulam sarmaluta.



Intr-o cratita adanca unsa cu putin ulei, se asaza pe marginile vasului frunze de vita, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, iar la urma lasam un loc in mijloc pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit, pana se fierb bine (pentru aprox 1 h-1h si 30 minute). Cantitate obtinuta: aprox 48 de sarmalute.

Se servesc cu smantana.



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/sarmale-in-foi-de-vita-2016.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Frunza de vita se opareste si se lasa la scurs.Ceapa se curata si se toaca marunt,patrunjelul si

11 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
sarmale in foi de vita

sarmale in foi de vita

se spala frunzele se oparesc.carnea se toaca se adauga sare,cimbru,piper,ceapa tocata,orez,oul batut. se

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tania , 14 martie 2018

    Foarte bune aceste sarmalkute

  • Fara foto

    Andreea , 04 martie 2018

    Foarte buna, gustoase si delicioase, imi plac tare mult, bravo.

  • Fara foto

    Cristina , 26 ianuarie 2018

    Foarte bune, si se fierb si repede,deci cu mamaliga si smintina, o bunatate, iti vine apa in gura numai cand le vezi, bravooo.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 pahar cu orez
  • 1 ceasca cu apa
  • 2 cepe mici
  • 1 ou
  • frunze de vita oparite
  • bulion
  • marar si patrunjel
  • Condimente:
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Tania

Foarte bune aceste sarmalkute

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti