autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Ingrediente
500 g carne tocata, 1 pahar cu orez, 1 ceasca cu apa, 2 cepe mici, 1 ou, frunze de vita oparite, bulion, marar si patrunjel, Condimente:, sare si piper dupa gust

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se spala bine orezul si se adauga in vas. Adaugam o ceasca de apa, pentru ca ea va omogeniza amestecul si-l va face moale. Cu cat e mai moale, cu atat fierbe mai repede. Daca nu puneti apa, sarmalele vor iesi tari. Se amesteca bine.



Se oparesc bine frunzele de vita de vie. Apoi pe fiecare frunza, punem un pic de carne si rulam sarmaluta.



Intr-o cratita adanca unsa cu putin ulei, se asaza pe marginile vasului frunze de vita, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, iar la urma lasam un loc in mijloc pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit, pana se fierb bine (pentru aprox 1 h-1h si 30 minute). Cantitate obtinuta: aprox 48 de sarmalute.

Se servesc cu smantana.



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/sarmale-in-foi-de-vita-2016.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii

0 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Retete de Craciun
Sarmale In Foi De Vita

Sarmale In Foi De Vita

Intr-un castron incapator adaugati carnea tocata, ouale, ceapa data prin razuitoarea mare si scursa

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tania , 14 martie 2018

    Foarte bune aceste sarmalkute

  • Fara foto

    Andreea , 04 martie 2018

    Foarte buna, gustoase si delicioase, imi plac tare mult, bravo.

  • Fara foto

    Cristina , 26 ianuarie 2018

    Foarte bune, si se fierb si repede,deci cu mamaliga si smintina, o bunatate, iti vine apa in gura numai cand le vezi, bravooo.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 pahar cu orez
  • 1 ceasca cu apa
  • 2 cepe mici
  • 1 ou
  • frunze de vita oparite
  • bulion
  • marar si patrunjel
  • Condimente:
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Tania

Foarte bune aceste sarmalkute

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de orez si mazare