autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Ingrediente
1 / 2 kg carne de vita tocata, 1 / 2 kg carne de porc tocata, 50-100 g orez, 1 ceapa mare dat prin masina de tocat, Piper, sare, cimbru, Marar tocat, ½ lingurita de boia dulce, 2 linguri de bulion, 10 -20 g suc de rosii, Frunze de vita de vie

Dificultate: Medie Timp: 2h

103 voturi

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu ceapa, oul, bulionul ,condimentele , sucul de rosii si orezul ales si spalat.
Frunzele se oparesc un minut in apa cu putina sare, se scot apoi si se pun in strecuratoare sa se scurga de apa, apoi se taie nervura de pe dosul lor se ia o lingura din compozitia facuta se ruleaza si se fac sarmalele.
Intr-o oala se aseaza pe fundul ei cateva frunze de vita de vie , apoi se aseaza sarmalele, rand pe rand.
La final se acopera cu frunze de vita de vie, se acopera cu apa,suc de rosii, se pune un pic de bullion si untura deasupra si se dau la cuptor.
Cand sunt gata se pot servi cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii

0 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Retete de Craciun
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Pulpele se spala se curate de piele si se taie in doua.Intr-o cratita se pune uleiul si se pun la

5 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Daca cumpar carnea tocata, tunci ceapa o toc fin de tot. Daca toc eu carnea, atunci dau si ceapa prin masina de tocat. Nu pun niciodata ou pentru ca atunci sarmalele se intaresc. Ca sa fie pufoase pun un pic apa minerala in compozitie.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Seamana foarte bine cu sarmalele mele.Poate pentru ca folosim aceeasi reteta.

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Danelia Stochita , 17 mai 2015

    sunt foarte bune

  • Fara foto

    victoria , 28 mai 2014

    o reteta f buna ,multumim pentru detalii si pentru faptul ca ati adugat ca frunzele de vita trebuiesc sa fie oparite !

  • Fara foto

    Lili Dinu , 21 mai 2014

    cele mai bune sarmale ca la mama acasa!

    • Fara foto

      Lili Dinu , 21 mai 2014

      vreau si euuuuuuuuuu!

    • Fara foto

      Ioana Nitoiu , 21 mai 2014

      eu le pun o crencuta de marar si o costita afumata pe fundul oalei

    • Fara foto

      Marin Calin , 26 aprilie 2014

      pofta buna foarte gustoase

    • Fara foto

      Geo Geoko , 08 februarie 2014

      cele mai bune sarmale ca la mama acasa!

    • Fara foto

      Stefania Dragan , 21 noiembrie 2013

      EU LE FIERB IN PUTIN BORS SI VIN MAI GUSTOASE

    • Fara foto

      Undercover , 17 septembrie 2013

      de unde ai luat oul ? nu l-am gasit in "ingrediente"

    • dida

      dida (Bucatar) , 19 mai 2012

      sunt mult mai gustoase daca se fierb in zer de vaca, oaie, capra sau cu sos de marar!!!

    • Fara foto

      aura , 06 februarie 2010

      pentru sarmalutele cu foi de vita la cuptor cand aproape sunt gata turnam un pahar de vin alb ies un deliciu si toata lumea o sa fie incantata.incercati nu aveti ce pierde

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Minunate sarmalutele in foi de vita,si eu le fac cu bulion dar fara boia de ardei,in oala de pamant in cuptor.Pentru acrit merge si putina sare de lamaie dar mie imi plac asa cum sunt.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Obisnuiesc sa pun pe fundul vasului macris.Da o savoare deosebita preparatului si acrimea necesara.Nu mai este nevoie de bulion; nici nu folosesc bulionul, nici in compozitia de carne , nici peste sarmalute.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Mie imi place sa le acresc cu putin bors facut in casa. Sunt delicioase.

    • Fara foto

      GILI , 17 aprilie 2009

      Silarad,in compozitiile care contin orez "crud'nu se pun oua pt ca nu sunt necesare.Totul se leaga datorita orezului,mucilagiului de orez.

    • Fara foto

      Silvia , 16 aprilie 2009

      Da ! din intimplare am gåsit aceastå plantå in Suedia.Stiam de la mama mea cå este folosit ptr.acreala ciorbelor.Si ptr.cå voiam ca sårmålutele mele så-mi iaså gustoase,am intercalat printre altele si måcris.Are un gust acrisor,si dacå mai pui si o bucåticå de costitå afumatå pe fundul vasului...au...au...sunt nemaipomenite !Neapårat så fie bågate si la cuptor.Poftå bunå !

    • Fara foto

      silarad , 07 ianuarie 2009

      Lipseste oul din lista de ingrediente...

    • Fara foto

      moise cornel (Maestru bucatar) , 26 iunie 2008

      cateva rondele de morcov,telina si lamaie feliata pe fundul vasului.pt o aroma deosebita.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 24 iunie 2008

      Pentru ca sarmalutele in foi de vita sa aiba un gust desavarsit si sa fie acrisoare,obisnuiesc sa pun pe fundul cratitei un strat de macris proaspat.Nu pun suc de rosii, dar pentru a avea culoare, in rantasul pe care il pun peste sarmalute,adaug 1-2 lingurite de boia dulce.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

103 voturi

Ingrediente

  • 1 / 2 kg carne de vita tocata
  • 1 / 2 kg carne de porc tocata
  • 50-100 g orez
  • 1 ceapa mare dat prin masina de tocat
  • Piper
  • sare
  • cimbru
  • Marar tocat
  • ½ lingurita de boia dulce
  • 2 linguri de bulion
  • 10 -20 g suc de rosii
  • Frunze de vita de vie

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

victoria

o reteta f buna ,multumim pentru detalii si pentru faptul ca ati adugat ca frunzele de vita trebuiesc sa fie oparite !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu mere:
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania