autor:

motosca mariana

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in frunze de varza

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
100 grame carne tocata, 40 grame ceapa, 30 grame orez, 70 grame pasta tomate, 1 grame foi de dafin, 3 grame sare, 2 grame piper, 1 grame piper boabe, 40 grame kaiser, 100 grame slanina porc, 300 grame varza murata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Process tehnologic de preparare: varza se spala si se aleg foi. Se toaca marunt o parte din aceasta. Carnea toccata se pune intr-un vas si se amesteca cu ceapa tocata marunt, bulion, sare, piper macinat, orez, cimbru. Se formeaza sarmalutele cu aceasta compozitie.



Intr-o cratita se aseaza un strat de varza toccata, boabe de piper si un strat de Kaiser taiat fisii, foaie de dafin, cimbru. Se aseaza sarmalutele alternind cu kaiserul. Se acopera cu alt strat de varza toccata si se fierbe la foc mic pina cand este aproape gata. Se da la cuptor pina scade si se rumenesc. Se servesc calde cu mamaliguta si ardei iute dupa preferinta.



Atentie compozitia este pentru 500gr produs finit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
CHIFTELUTE DE PASARE

CHIFTELUTE DE PASARE

Carnea de pui se trece prin masina de tocat. Eu nu am razalit cartoful ci l-am trecut la fel ca

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    NINO (Bucatar) , 17 decembrie 2012

    foarte tare,dar sigur ai cantarit toate ingredientele?

  • Fara foto

    Nadia , 17 octombrie 2009

    Bune, bune, sarmalele!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Buneee!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Arata foarte bine si in mod sigur sunt delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 100 grame carne tocata
  • 40 grame ceapa
  • 30 grame orez
  • 70 grame pasta tomate
  • 1 grame foi de dafin
  • 3 grame sare
  • 2 grame piper
  • 1 grame piper boabe
  • 40 grame kaiser
  • 100 grame slanina porc
  • 300 grame varza murata

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

NINO (Bucatar)

foarte tare,dar sigur ai cantarit toate ingredientele?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui de tarã portughez ( Frango à Camponesa)