autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in varzã dulce á Ramona

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
2 verze medii,otet,sare groasã, 200 gr. bacon mãcinat,500gr.carne fãrã grãsime de porc mãcinatã,100 gr.cârnat optional, 2 morcovi rasi, 1 aredei mic rosu tocat, 2 cepe tocate, 1 pahar orez, Condimente pt.sarmale:mãrar,cimbru,piper,vegeta,boia dulce,foi dafin mãcinat......, Bulion,ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se opãreste varza in apã cu sare groasã si otet.Se strecoarã.
Se pune la cãlit ceapa in ulei,apoi morcovii si ardeiul.Se lasã putin,apoi se adaugã carnea si baconul,se lasã pânã i-si schimba culoarea.
Se pune orezul,si se condimenteazã,se pune putin bulion
.Se ia de pe foc si se lasã putin la rãcit.Intre timp aranjãm foile de varzã.
Se ia fiecare foaie de varzã si se umple.
In oala in care vor fierbe sarmalele,se pune un strat de varzã tocatã,foi intregi cum vã place....care are mãrar proaspãt sau cimbru poate pune,eu nu am decât pliculete seci din România:((
Se pune un rând de sarmale,felii de cârnat,varzã apoi alt rând de sarmale...la urmã bulion,apã cât sã acopere,deasupra obisnuiesc sã pun o farfurie adâncã.Le fierb la foc mic.De data asta nu am pus zeama in care am opãrit varza,asa ii plac sotului.
Aceste sarmale sunt foarte pãcãtoase,mai ales cã le termin tot timpul seara,nu pot rezista tentatiei....
Când eram acasã le fãceam cu varzã muratã,asa sunt pe gustul meu!numai din ceapã,carne si orez si erau cele mai bune din lume,mai ales cã le fãceam pe cuptor la foc mic.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in varzã dulce á Ramona" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITZA

SARMALUTE IN FOI DE VITZA

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt,orezul spalat in apa rece apoi se adauga sare, piper,

8 voturi    12 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vita cu legume

Vita cu legume

Punem bucatiile de vita cu putin ulei,le lasam putin pe fiecare parte,le condimentam,adaugam vinul

5 voturi    4 comentarii
20h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Imi plac mai mult cu varza dulce.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Iulia, ai rabdare cu Ramona, este departe de noi si face progrese... Iar cei care aproba retetele, daca tot le citesc, ar putea sa le editeze putin unde este nevoie. Si in fond, asta facem in bucatarie: luam si punem. :)

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Camelia,nu i-am fãcut e mult:))dar si eu le duceam dorul!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Cum de-ai facut sarmale si ai lasat fructele de mare?

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Delicioase. Mincarurile romanesti,nu sint usor de facut,neavind,in tarile,in care traim,tot ce e necesar;dar,facem ce putem. Citeodata,folosim inlocuitori. Si eu fac sarmale din varza dulce.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Pt.Iulia. Respect pe toatã lunea de pe acest site,nu am jignit pe nimeni si nu sunt o persoanã perfectã,descriu asa cum pot. Rog deasemenea conducãtori acestui site,dacã considerã cã este mai bine sã mã opresc, sã nu mai i-mi accepte retetele.Vã multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Sun tare bune, saptamana aceasta am gatit, dar din pacate le-am trimis pachet congelate, am doar poze in acest stadiu.

    • Fara foto

      IULIA , 01 iunie 2010

      Retete bunicele dar descrierile lasa de dorit.Foarte multe greseli gramaticale,propozitii din doua cuvinte,repetitii obositoare(daca cititi toata reteta intalnim"se ia","se pune"de n ori).Te-as ruga sa ai un pic de respect fata de persoanele care depun suflet si foarte multa munca pe acest site.Multumesc!

    • Fara foto

      maria mihalache , 01 iunie 2010

      O bunatate...........mmm.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Foarte bune sarmalutele in foi de varza dulce!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Sarmalute,tare bune cred ca sunt.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Hmm,ce sarmalute bune ai pregatit...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 verze medii,otet,sare groasã
  • 200 gr. bacon mãcinat,500gr.carne fãrã grãsime de porc mãcinatã,100 gr.cârnat optional
  • 2 morcovi rasi
  • 1 aredei mic rosu tocat
  • 2 cepe tocate
  • 1 pahar orez
  • Condimente pt.sarmale:mãrar,cimbru,piper,vegeta,boia dulce,foi dafin mãcinat......
  • Bulion,ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Scaloppini con funghi