Ingrediente
o capatina varza dulce, un picior de porc afumat partea de sus, 250 gr de orez, 500 gr de carne tocata, 6 cepe mari, o sticla de bulion, 2 legaturi de marar, o legatura de cimbru verde, o legatura de patrunjel, o legatura cozi de ceapa verde, o lingura cimbru uscat, sare,piper,boia dulce,mix de legume
Dificultate: Medie | Timp: 2h
6 voturi
Mod de preparare
Se scoate cotorul de la capatina de varza punem o oala cu apa la fiert in care am pus sare si otet dupa gust si oparim varza. Frunzele de varza oparite le punem in alt vas in care asezam o legatura de marar si cimbru verde peste care turnam apa in care s-a oparit varza.Se pune un capac peste vas si se lasa pana a doua zi.Asa varza are un gust mai bun.
Piciorul de porc se spala si se fierbe in apa cu sare si se lasa sa se raceasca.
Calim ceapa in ulei dupa care adaugam boia dulce,orezul spalat bine,carnea tocata,bulionul dupa gust,verdeturile tocate marunt si cimbrul uscat.Condimentam dupa gust.Sarmalele le inpachetam mai micute.Intr-o oala punem piciorul de porc in centru si cladim sarmalele in jurul lui.Turmam peste sarmale apa in care a fiert carnea pana la nivelul sarmalelor.Le acoperim cu foi de varza si varza tocata marunt peste care punem bulion.Asiguram sarmalele sa nu iasa cu o farfurie peste ele.Si se servesc cu paine proaspata de casa(ca la Bistrita cu branza pe deasupra)
Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Grozave sarmalutele, bune , dupa cum arata...Felicitari !sotiei si tie ca ii esti alaturi.
Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Tare buneeee!!!!!!!
flory avram (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Arata minunat,poate ne dai si reteta de paine "ca la Bistrita",multumim si felicitari Flory!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Minunate Flory!si eu fac asemãnãtor,sotului meu ii place sarmalele numai in varzã dulce.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Minunate,si eu fac doar ca oparesc varza cu bors.Felicitari sotiei pentru reteta.
husni (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Un deliciu;si eu gatesc sarmale din varza dulce,dar fara picior de porc !Aici nu am. Multumeste-i sotiei tale,pt.iscusinta !Se vede,ca e o gospodina desavirsita.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Sunt interesata si de reteta cu paine cu branza, arata deosebit!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Licule, bune sarmalele! Urmatoarea tura de sarmale pe care o sa le fac, o sa fie cu varza proaspata, de data aceasta, doar ,,varza mica,, cum ii spun eu verzei taiate fideluta, a fost jumatate acra, jumatate proaspata. Felicitari lui Flory pt ca ti-a incredintat reteta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Trebuie sa recunosc ca arata super bine sarmalutele sotiei tale,iar gustul trebuie sa fie pe masura...Felicitari!