autor:

licu pop

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in varza dulce a la" Flory

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
o capatina varza dulce, un picior de porc afumat partea de sus, 250 gr de orez, 500 gr de carne tocata, 6 cepe mari, o sticla de bulion, 2 legaturi de marar, o legatura de cimbru verde, o legatura de patrunjel, o legatura cozi de ceapa verde, o lingura cimbru uscat, sare, dulce,mix de legume

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa recunosc dragi prieteni de pe gustos ca la aceasta reteta nu am facut decat pozele.Reteta a facut-o sotia mea,care este o adevarata experta in sarmale.
Se scoate cotorul de la capatina de varza punem o oala cu apa la fiert in care am pus sare si otet dupa gust si oparim varza. Frunzele de varza oparite le punem in alt vas in care asezam o legatura de marar si cimbru verde peste care turnam apa in care s-a oparit varza.Se pune un capac peste vas si se lasa pana a doua zi.Asa varza are un gust mai bun.
Piciorul de porc se spala si se fierbe in apa cu sare si se lasa sa se raceasca.
Calim ceapa in ulei dupa care adaugam boia dulce,orezul spalat bine,carnea tocata,bulionul dupa gust,verdeturile tocate marunt si cimbrul uscat.Condimentam dupa gust.Sarmalele le inpachetam mai micute.Intr-o oala punem piciorul de porc in centru si cladim sarmalele in jurul lui.Turmam peste sarmale apa in care a fiert carnea pana la nivelul sarmalelor.Le acoperim cu foi de varza si varza tocata marunt peste care punem bulion.Asiguram sarmalele sa nu iasa cu o farfurie peste ele.Si se servesc cu paine proaspata de casa(ca la Bistrita cu branza pe deasupra)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in varza dulce a la" Flory" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Varza dulce se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie

5 voturi    6 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza acra si dulce

Sarmale cu varza acra si dulce

Acestea sunt sarmalele preferate ale sotului meu. Si mie imi plac tare mult. Sunt si usor de facut. Se

20 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Bune de tot, ardelenesti!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Din cate povestesti sarmalele lui Flory sunt delicioase. Mai ales ca le mananci cu paine de casa (fara branza, branza cu paine separat). Felicitari amandurora ca sunteti niste gospodine desavarsite. Mai aveti loc in bucatarie unul de altul?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Daca sotia ta s-a descurcat de minune in bucatarie, tu, meriti admiratia tuturor pentru modul succint , optimizat si explicit de reproducere a retetei. Pacat ca sotia ta e casatorita !!!!, ar fi avut, acum "n" cereri de mana, dupa asa "sarmale ", nu ?.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Grozave sarmalutele, bune , dupa cum arata...Felicitari !sotiei si tie ca ii esti alaturi.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Tare buneeee!!!!!!!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata minunat,poate ne dai si reteta de paine "ca la Bistrita",multumim si felicitari Flory!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Minunate Flory!si eu fac asemãnãtor,sotului meu ii place sarmalele numai in varzã dulce.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Minunate,si eu fac doar ca oparesc varza cu bors.Felicitari sotiei pentru reteta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Un deliciu;si eu gatesc sarmale din varza dulce,dar fara picior de porc !Aici nu am. Multumeste-i sotiei tale,pt.iscusinta !Se vede,ca e o gospodina desavirsita.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Sunt interesata si de reteta cu paine cu branza, arata deosebit!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Licule, bune sarmalele! Urmatoarea tura de sarmale pe care o sa le fac, o sa fie cu varza proaspata, de data aceasta, doar ,,varza mica,, cum ii spun eu verzei taiate fideluta, a fost jumatate acra, jumatate proaspata. Felicitari lui Flory pt ca ti-a incredintat reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Trebuie sa recunosc ca arata super bine sarmalutele sotiei tale,iar gustul trebuie sa fie pe masura...Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • o capatina varza dulce
  • un picior de porc afumat partea de sus
  • 250 gr de orez
  • 500 gr de carne tocata
  • 6 cepe mari
  • o sticla de bulion
  • 2 legaturi de marar
  • o legatura de cimbru verde
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura cozi de ceapa verde
  • o lingura cimbru uscat
  • sare, dulce,mix de legume

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune de tot, ardelenesti!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carnita de porc la cuptor