autor:

Patty_Patty

» » , , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale moldovenesti

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2016

Ingrediente
- 400 gr de carne de porc tocată, - 300 gr de carne de vită tocată, - 2 cepe, - 2 pumni de orez, - 3 linguri de bulion de roşii, - 1 legatură de mărar, - 1,5 kg de varză murata, - suc de rosii, - piper macinat, - cimbru uscat, - 200 gr costita afumata

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

0 voturi

Mod de preparare

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc mic şi într-un vas acoperit, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul ce a fost trecut printr-un jet de apa rece si 1 lingura de bulion. Se lasă la foc mic 2 minute, amestecând mereu. Se adaugă o lingură de bulion şi se mai lasă pe foc 2 minute. Într-un castron se pune carnea, împreună cu ceapa şi orezul cu bulion călite mai devreme, piper măcinat,mărarul tocat mărunt si sare dupa gust. Se amestecă bine.



După ce aţi pregătit carnea, desprindeţi frunzele de varză de pe cotor, tăiaţi nervurile mai groase, puneţi foaia de varză în palmă, luaţi carne cu o lingură şi rulaţi foaia de varză în jurul cărnii, având grijă să acoperiţi cu varză şi capetele sărmăluţei, pentru a nu ieşi carnea. Sărmaluţele astfel pregătite se pun într-o cratiţă destul de încăpătoare, una lângă alta, în forma circulară. Pe fundul cratiţei puneţi 2-3 frunze întregi de varză. După ce terminaţi de făcut un strat de sarmale, puneţi deasupra lor suc de rosii şi câteva bucăţi de afumatură. Continuaţi apoi cu încă un strat de sarmale, apoi afumatură şi din nou sarmale, până când le terminaţi. Deasupra ultimului strat de sarmale puneţi un strat de 1 cm de varză tocată mărunt şi imprăştiaţi suc de rosii si cimbrul uscat. Completaţi cu apă până când aceasta depăşeste cu câţiva cm sarmalele. Se acoperă cratiţa şi se pune la fiert la foc mic.

Se verifică din când în când să nu scadă prea mult apa şi se completează când este nevoie. După aceea se dă focul mic şi se mai lasă până când sunt gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cuburi cu crema de branza

Cuburi cu crema de branza

Intr-un castron se amesteca bine ceapa tocata foarte marunt (sau data la blender) cu untul, branza

1 vot    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

0 voturi

Ingrediente

  • - 400 gr de carne de porc tocată
  • - 300 gr de carne de vită tocată
  • - 2 cepe
  • - 2 pumni de orez
  • - 3 linguri de bulion de roşii
  • - 1 legatură de mărar
  • - 1,5 kg de varză murata
  • - suc de rosii
  • - piper macinat
  • - cimbru uscat
  • - 200 gr costita afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

70 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing

Prima data se fac fursecurile. Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu mixerul. Se incorporeaza zaharul si dupa ce se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Muschi de porc sibian Muschi de porc sibian

Feliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Macrou la cuptor