autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Retete de Craciun

Sarmale old & new style

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Ingrediente
700 g carne de porc, , 300 g carne de vita, , 200 g kaizer afumat,, 150 g de orez,, 2-3 cepe,, Foi de dafin, cimbru,, Varza murata,, Piper, sare,, Ulei,, Smantana, Ardei iute,, Bulion,

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc mic şi într-o tigaie, până când devine translucida. Dupa ce am tocat carnea, aceasta se va adauga peste ceapa si se lasa sa se caleasca. Alegem orez neaparat cu bob rotund care devine lipicios si este special pentru umpluturi. Il putem chiar prefierbe, sau doar il inmuiem in putina apa rece, dupa care se va adauga peste carne, dupa ce aceasta este déjà calita. Asezonam cu putina sare, piper si cimbru si lasam sa se imbine aromele. Punem putina untura si punem kaizerul taiat bastonase sa se prajeasca, dupa care le scoatem si le vom pune printre sarmale.
Dacă varza este prea sărată, lăsaţi-o în apă caldă cel puţin o oră înainte de a fi folosită pentru a se desara, dupa care ne ocupam de decuparea frunzelor de varza. Vom taia frunzele si vom scoate cotoarele si nervurile mai groase. Trecem la umplerea frunzelor de varza cu compozitia de carne, formand sarmale de marime potrivita.Sarmalele pregătite se pun într-o cratiţă destul de încăpătoare, una lângă alta, în forma circulară. Pe fundul cratiţei puneţi în prealabil o lingură de ulei si se pot pune frunze de varza intregi sau putem sa le taiem marunt cat sa acopere fundul cratitei. După ce terminaţi de asezat primul strat de sarmale, puneţi deasupra lor o lingură de bulion diluat într-o ceşcuţă de apă şi câteva bucăţi de afumatură. Printre sarmale rupeţi şi 2 foi de dafin. Continuaţi apoi cu încă un strat de sarmale, apoi afumatură şi din nou sarmale, până când le terminaţi. Turnati printre straturi si uleiul in care am tras kaizerul, adaugati piper boabe si cimbru, printer straturi.


Deasupra ultimului strat de sarmale puneţi un strat de varză tocată mărunt şi adaugati iarasi bulion diluat. Completaţi cu apă si bors până când aceasta depăşeste sarmalele. Se acoperă cratiţa de ceramica si se va da la cuptor, se pune la fiert la foc mijlociu cam o ora. Dupa o ora se verifica stadiul in care sunt sarmalele si cu siguranta mai trebuiesc fierte inca o ora dar se va lua capacul si se va continua fierberea daca mai este nevoie se va complete cu apa si bors.


La final facem proba si vom scoate o sarma şi să o gusta, varza trebuie să fie bine fiartă. Se lasa sa scada si sa prinda un pic de crusta. Neaparat se serveste cu mamaliguta, ardei uite si optional smantana.



Decoram in functie de ideile noastre, eu am facut mai multe decoruri si aranjamente cu ajutorul telefonului mobil, dupa cum veti observa.
Va urez pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale old & new style" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Biscuiti de casa cu cacao

Biscuiti de casa cu cacao

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura

2 voturi    1 comentariu
35 min
Retete de Craciun
Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbenusurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne de porc
  • 300 g carne de vita
  • 200 g kaizer afumat,
  • 150 g de orez,
  • 2-3 cepe,
  • Foi de dafin
  • cimbru,
  • Varza murata,
  • Piper
  • sare,
  • Ulei,
  • Smantana
  • Ardei iute,
  • Bulion,

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Peste cu crusta de cartofi