autor:

iuliana tarnoveanu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale Oltenesti

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
250g carne slaba de porc, 250g carne de viel, 50 g costita afumata, 4 cepe mari, 1 canuta orez, 1 varza mare acra, cimbru, pipper, foi dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se da carnea prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ceapa tocata marunt, orez, piper macinat, cimbru si sare si bucati taiate marunt de costita afumata.
Se inveleste tocatura astfel obtinuta in foi de varza murata. Se pun la fiert inr-un vas incapator pe fundul caruia s-a pus varza tocata marunt, foi de dafin, boabe de piper, cimbru.
Se servesc calde, cu mamaliguta si ardei iute.
Se da carnea prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ceapa tocata marunt, orez, piper macinat, cimbru si sare si bucati taiate marunt de costita
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale Oltenesti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Sarmale oltenesti

Sarmale oltenesti

Se spala carnea si se taie cuburi. Se curata ceapa.Se toaca separat carnea si ceapa.Se incinge uleiul

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de cartofi cu carne

Tarta de cartofi cu carne

Punem cartofii la fiert si cand sant moi ii strecuram si pregatim un pire fin,adaugand putin ulei

13 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

    Si la noi se fac asa cu costita printre sarmale ;sa vezi cind le facem de Craciun in Sudan ce fericire e!!!!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

    Si eu fac asa sarmalutele si nu sunt olteanca.Fata de voi nu pun boabe de piper iar costita (sau slanina,carnati afumati) pun in oala printre sarmale.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Asa le prepar si eu.Si eu sunt olteanca.Sunt delicioase si costita afumata le da un gust grozav.

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 250g carne slaba de porc
  • 250g carne de viel
  • 50 g costita afumata
  • 4 cepe mari
  • 1 canuta orez
  • 1 varza mare acra
  • cimbru
  • pipper
  • foi dafin

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
Cartofi pai prajiti

Cartofi pai prajiti

Se aseaza vasul pe sursa de caldura-(la aragaz butonul pe minim sau chiar mai mare flacara) adaugindu-se

4 voturi    2 comentarii
20 min
Retete de post
Paste cu brinza si mere

Paste cu brinza si mere

Pastele fierte si apoi strecurate se amesteca cu brinza ,ouale, un mar ras,zahar vanilinat.Se tapeteaza

6 voturi    3 comentarii
1h
Budinci
Salata cu hering in ulei de masline

Salata cu hering in ulei de masline

Se curata,spala si se pregateste heringul la grill cu 50ml ulei de masline. Se taie castravetele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Salate

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Si la noi se fac asa cu costita printre sarmale ;sa vezi cind le facem de Craciun in Sudan ce fericire e!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate; cine are astfel de ierburi proaspete, poate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne