autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Sarmale Speciale

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
1 varza murata, 5 carnati, 250 gr de kaizer, 750 gr de carne tocata porc, 150 gr de slaninuta, sare, piper, cimbru,, pasta de tomate, 1-2 cepe, 100-150 gr de orez, ulei(untura)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Varza se pune la desarat de seara. Se taie cele doua cepe foarte fin si se pun la calit, cande devine aurie se adauga carnea tocata, se sareaza, pipereaza si se pune cimbru, se amesteca bine. Separat se pune orezul la fiert cu 1-2 cubulete de delikat.

Se lasa la fiert iar cand scade se scurge si se adauga peste carnea pregatita continunandu-se pregatirea, se amesteca si se pun 2 linguri de pasta de tocate se mai lasa 5 minute si se ia de pe foc.

Se scot frunzele de varza si se pregatesc, alaturat se taie carnatii cam 8 cm, precum si kaizerul nu foarte groasa felia. Acestea se pun la prajit, nu prea tare, se scot si se pun pe hartie absorbanta pentru evitarea excesului de grasime.

Se trece la umplerea sarmalelor cu carnea pregatita dupa care se aleg frunze de varza mai mari in care se va pune felia de kaizer, carnatul si o sarmaluta deja umpluta cu carne, toate se vor invelii intr-o frunza de varza mai mare. Dupa aceasa se unge cu ulei un vas de ceramica se taie varza subtire care se pune pe fundul vasului si se adauga sarmalele deja pregatite. Se caleste sunculita si se pune printre sarmale, se condimenteaza cu boia, piper si se adauga daca se doreste si cimbru. Se da la cuptor 1-1 ½ minute se verifica cuptorul se adauga pasta de tomate si se continua fierberea, se lasa sa scada si sa se arda un pic varza de deasupra, se serveste cu o mamaliga aburinda.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale Speciale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi noi la tava

Pulpe de pui cu cartofi noi la tava

Se spala pulpele, se sareaza pe ambele parti si se pun intr-o tava mare. Cartofii se curata , se

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se taie 2 ceape marunt si se calesc,apoi se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.Se adauga jumatate

1 vot    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Arata super bine...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Delicioase...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

    Aceste sarmale respecta intocmai denumirea lor:,,sarmale speciale" .(Si cred ca sunt asa.)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      E ceva deosebit.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Arata bine,cred ca e delicioasa .Cine nu tine regim este fericit cu aceasta reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Cred ca trebuie sa fie foarte gustoase darmalele tale !!! Dar mi se par putin cam...grele la stomac.Eu as pune cabanos si acela taiat in doua pe lungime si apoi umplutura... Nicoleta uita-te bine la timpul de stat in cuptor...cred ca trebuie sa modifici...este vorba de o ORA, o ora si jumatate, nu ???

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Nicoleta suna bine reteta asta dar mi se pare cam...grea la stomac.Poate daca ai pune cabanos care e mai subtire si acela taiat in doua pe lungime... De bune sunt sigira ca sunt foarte bune !!! Nico...cred ca trebuie sa corectezi timpul de stat in cuptor...1-1 1/2 ore...nu ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 5 carnati
  • 250 gr de kaizer
  • 750 gr de carne tocata porc
  • 150 gr de slaninuta
  • sare
  • piper
  • cimbru,
  • pasta de tomate
  • 1-2 cepe
  • 100-150 gr de orez
  • ulei(untura)

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fatteh-Pui cu orez in iaurt usturoiat pe pat de lipie