autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 verze murate mijlocii, 200 g costita afumata sau kaizer, sorici, 100 ml suc de rosii, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin sau samanta de marar, Umplutura: 500 g carne de porc, 200 g slanina, 5 cepe, 100 g orez, piper, sare, 1 lingura untura

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se trece carnea prin masina de tocat si se adauga slanina taiata in cubulete mici, ceapa calita in untura, orezul ales si spalat. Se potriveste totul de sare si piper si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Se servesc fierbinti, cu mamaliguta calda si eventual cu smantana sau iaurt, intre gustari si friptura. Se pot decora doar cu ardei iuti intregi si cu marar verde tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale in vas roman

Sarmale in vas roman

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
SARMALE BUNE

SARMALE BUNE

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa taiata marunt,

22 voturi    19 comentarii
4h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2008

    Sarmalele se pot faca si din varza proaspata... Dar atunci nu pun numai o ceapa in compozitie, iar in loc de foaie de dafin, pe fundul oalei pun varza oparita taiata marunt, crengute de cimbru si de marar si apoi sarmalele cu afumatura intre ele...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • 2 verze murate mijlocii
  • 200 g costita afumata sau kaizer
  • sorici
  • 100 ml suc de rosii
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie de dafin sau samanta de marar
  • Umplutura: 500 g carne de porc
  • 200 g slanina
  • 5 cepe
  • 100 g orez
  • piper
  • sare
  • 1 lingura untura

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu lapte