autor:

eugenia pavlenco

» » Mancaruri cu carne

sarmalute

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
50 frunze de vita-de-vie, 400gr carne porc, 3 morcovi,4 cepe,4 linguri ulei,1/3 pahar orez, 2 linguri pasta rosii,1/2 pahar bors de tarite, 2 pahare bulion de carne, verdeturi, piper, sare.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete, se amesteca cu orezul si legumele prajite putin cu pasta de rosii, cu verdeata tocata, sare, piper.
Frunzele se oparesc putin in apa cu sare.
Se umplu frunzele cu amestecul obtinut in asa fel ca sarmalutele sa aiba forma conica.
Se pun intr-o oala, se toarna bulion de carne (gaina),bors de tarite, se acopera cu un capac si se fierb 1-1,5ore. Se servesc cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmalute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica,

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Exact asa fac si eu sarmalutele in foi de vita, uneori pun putin vin rosu la fiert, in loc de bors.

  • 7 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Ce pofta mi sa facut....maine fac si eu sarmalute.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Si cu mamaliguta.Mmmmmm imi si miroase a sarmalute

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Interesanta reteta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Aahhhh,ce foame mi s-a facut,yammmi.Felicitari.Arata de m-a luat durerea de cap de pofta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Yammi-yammi.... Nu am pus morcov pina acum dar...am sa incerc !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      E interesanta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 50 frunze de vita-de-vie
  • 400gr carne porc
  • 3 morcovi,4 cepe,4 linguri ulei,1/3 pahar orez
  • 2 linguri pasta rosii,1/2 pahar bors de tarite
  • 2 pahare bulion de carne
  • verdeturi
  • piper
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

8 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui shanghai