autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Sarmalute asortate

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Ingrediente
aprox 800 g carne de porc tocata, 1 ceapa alba, 1 castronel orez, 150 ml apa, 1 varza alba murata si cateva foi de vita de vie, 2 linguri bulion + alte 2 linguri pentru sos, Condimente:, sare, piper negru macinat , cimbru dupa gust, Optional:, sunca , cateva bucati de carne de porc

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte.



Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest amestec, cam o cescuta.

Pe fiecare frunza de varza, punem un pic de carne si rulam sarmaluta. Eu am avut si cateva foi de vita de vie, asa ca am facut sarmalute asortate.



Pe fundul unei cratite adanci, se pune un strat de sunca taiata feliute, ca sa isi lase grasimea. Sau puteti inlocui sunca cu ulei simplu, daca va place mai mult.

Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, se adauga si si bucatele de carne. Puteti umple cu sarmalute sau puteti lasa loc in mijloc pentru bulion. De data aceasta, eu am umplut cu sarmalute. Se adauga doua linguri de bulion pentru sos si se acopera cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, pentru aprox o ora si jumatate.



Se servesc cu mamaliga calda si/sau smantana.





Portii: eu am obtinut 48 de sarmalute (aprox 12 portii)



Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/sarmalute-asortate.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca

Pasca

Mod de preparare aluat Intr-un castron amestecam faina,drojdia si sarea. Galbenusurile le frecam

14 voturi    3 comentarii
2h
Retete de Pasti
Oua umplute

Oua umplute

Pentru inceput punem 10 oua la fiert timp de 20 minute (in total, sa fiarba minim 10 pentru a fi

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana , 07 noiembrie 2017

    Wauuu, gustoase si bune.

  • Fara foto

    Mirela , 29 octombrie 2017

    Foarte bune si gustoase.

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • aprox 800 g carne de porc tocata
  • 1 ceapa alba
  • 1 castronel orez
  • 150 ml apa
  • 1 varza alba murata si cateva foi de vita de vie
  • 2 linguri bulion + alte 2 linguri pentru sos
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat 
  • cimbru dupa gust
  • Optional:
  • sunca 
  • cateva bucati de carne de porc

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ana

Wauuu, gustoase si bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă