Sarmalute asortate

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Sarmalute asortate

Ingrediente

  • aprox 800 g carne de porc tocata
  • 1 ceapa alba
  • 1 castronel orez
  • 150 ml apa
  • 1 varza alba murata si cateva foi de vita de vie
  • 2 linguri bulion + alte 2 linguri pentru sos
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru dupa gust
  • Optional:
  • sunca
  • cateva bucati de carne de porc

Mod de preparare

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte.

Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest amestec, cam o cescuta.

Pe fiecare frunza de varza, punem un pic de carne si rulam sarmaluta. Eu am avut si cateva foi de vita de vie, asa ca am facut sarmalute asortate.

Pe fundul unei cratite adanci, se pune un strat de sunca taiata feliute, ca sa isi lase grasimea. Sau puteti inlocui sunca cu ulei simplu, daca va place mai mult.

Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, se adauga si si bucatele de carne. Puteti umple cu sarmalute sau puteti lasa loc in mijloc pentru bulion. De data aceasta, eu am umplut cu sarmalute. Se adauga doua linguri de bulion pentru sos si se acopera cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, pentru aprox o ora si jumatate.

Se servesc cu mamaliga calda si/sau smantana.

Portii: eu am obtinut 48 de sarmalute (aprox 12 portii)

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/sarmalute-asortate.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor