autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Sarmalute asortate

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Ingrediente
aprox 800 g carne de porc tocata, 1 ceapa alba, 1 castronel orez, 150 ml apa, 1 varza alba murata si cateva foi de vita de vie, 2 linguri bulion + alte 2 linguri pentru sos, Condimente:, sare, piper negru macinat , cimbru dupa gust, Optional:, sunca , cateva bucati de carne de porc

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte.



Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest amestec, cam o cescuta.

Pe fiecare frunza de varza, punem un pic de carne si rulam sarmaluta. Eu am avut si cateva foi de vita de vie, asa ca am facut sarmalute asortate.



Pe fundul unei cratite adanci, se pune un strat de sunca taiata feliute, ca sa isi lase grasimea. Sau puteti inlocui sunca cu ulei simplu, daca va place mai mult.

Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, se adauga si si bucatele de carne. Puteti umple cu sarmalute sau puteti lasa loc in mijloc pentru bulion. De data aceasta, eu am umplut cu sarmalute. Se adauga doua linguri de bulion pentru sos si se acopera cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, pentru aprox o ora si jumatate.



Se servesc cu mamaliga calda si/sau smantana.





Portii: eu am obtinut 48 de sarmalute (aprox 12 portii)



Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/sarmalute-asortate.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Oua aspic de Paste

Oua aspic de Paste

Se sparg ouale in capatul inferior cu grija si se scoate continutul (gaura sa fie de marimea unei

12 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se spala cartofii si se pun nedecojiti la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • aprox 800 g carne de porc tocata
  • 1 ceapa alba
  • 1 castronel orez
  • 150 ml apa
  • 1 varza alba murata si cateva foi de vita de vie
  • 2 linguri bulion + alte 2 linguri pentru sos
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat 
  • cimbru dupa gust
  • Optional:
  • sunca 
  • cateva bucati de carne de porc

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti