autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Sarmalute asortate

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Ingrediente
aprox 800 g carne de porc tocata, 1 ceapa alba, 1 castronel orez, 150 ml apa, 1 varza alba murata si cateva foi de vita de vie, 2 linguri bulion + alte 2 linguri pentru sos, Condimente:, sare, piper negru macinat , cimbru dupa gust, Optional:, sunca , cateva bucati de carne de porc

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte.



Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest amestec, cam o cescuta.

Pe fiecare frunza de varza, punem un pic de carne si rulam sarmaluta. Eu am avut si cateva foi de vita de vie, asa ca am facut sarmalute asortate.



Pe fundul unei cratite adanci, se pune un strat de sunca taiata feliute, ca sa isi lase grasimea. Sau puteti inlocui sunca cu ulei simplu, daca va place mai mult.

Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, se adauga si si bucatele de carne. Puteti umple cu sarmalute sau puteti lasa loc in mijloc pentru bulion. De data aceasta, eu am umplut cu sarmalute. Se adauga doua linguri de bulion pentru sos si se acopera cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, pentru aprox o ora si jumatate.



Se servesc cu mamaliga calda si/sau smantana.





Portii: eu am obtinut 48 de sarmalute (aprox 12 portii)



Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/sarmalute-asortate.html
Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte.



Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa toca
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute asortate" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Croissante

Croissante

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta, impreuna cu o lingura de zahar si una de faina

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • aprox 800 g carne de porc tocata
  • 1 ceapa alba
  • 1 castronel orez
  • 150 ml apa
  • 1 varza alba murata si cateva foi de vita de vie
  • 2 linguri bulion + alte 2 linguri pentru sos
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat 
  • cimbru dupa gust
  • Optional:
  • sunca 
  • cateva bucati de carne de porc

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Se spala pieptul de pui si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se asaza pestele intr-o tava unsa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se spala cartofii si se pun nedecojiti la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, se lasa

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele