autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac

Autor: MARINA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARINA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2010

Ingrediente
-un dovleac de forma rotunda, -200g carne minzat tocata, -300g carne de porc tocata, -condimente speciale pentru sarmalute de la kotany, -o legatura de marar, -un praf de piper, -o lingurita de oregano/-, -2g piper, -2 linguri de ulei de masline, -o varza murata din care alegem frunzele pentru sarmalute, -150 g bulion

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se aseaza pe fundul dovleacului o mina de varza tocata marunt 2 crengute de cimbru 3 feli de costita si 2 linguri de bulion.

Intr-un castron de iena se pregateste compozitia carne tocata de minzat cea de porc ,orezul ceapa tocata marunt, marar taiat ,bulionul ,condimentele,oregano ,piperul, uleiul de masline .

Toate se amesteca bine pina se leaga compozitia apoi se formeaza sarmalutele de marime potrivita.

Se pregateste bostanul:

Se incepe de la baza bostanului-se taie capacul in forma de stea/sau rotund.

Se curata bostanul de seminte si cu o lingura se curata in interior pereti bostanului,odata pregatit bostanul acesta se pune intr-o tava de lut.

Se aseaza in bostan uniform fiecare sarmaluta intre rindurile de sarmalute se aseaza cite o felie de costita si o lingurita de bulion.

Se pune capacelul bostanului care a fost taiat in form de stea.

Se aseaza bostanul intr-o forma de lut dupa care se da la cuptor timp de 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripi de Curcan la Cuptor

Aripi de Curcan la Cuptor

Carnea se spala,se trece prin flacara pe toate partile... Ceapa si usturoiul se toaca marunt,se

14 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
OSTROPEL DE PUI

OSTROPEL DE PUI

Carnea de pui taiata bucati, se prajeste timp de 15 minute in ulei incins la foc mic,dupa care se

2 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Nu am mancat niciodata, precis sunt bune.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca au un gust deosebit fierte asa in dovleac.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Eu am copt in dovleac numai sarmalute in frunza de vita...O sa incerc si varianta ta...Arata super bine...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Imi place mult cum arata.Cred ca este si tare bun.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Arata grozav si cred ca sunt la fel de bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • -un dovleac de forma rotunda
  • -200g carne minzat tocata
  • -300g carne de porc tocata
  • -condimente speciale pentru sarmalute de la kotany
  • -o legatura de marar
  • -un praf de piper
  • -o lingurita de oregano/-
  • -2g piper
  • -2 linguri de ulei de masline
  • -o varza murata din care alegem frunzele pentru sarmalute
  • -150 g bulion

Raporteaza reteta

Retete
de MARINA
Medalion de pui

Medalion de pui

Se transeaza pieptul de puila portie -se condimenteza -se face pe gratar pieptul impreuna cu baconul

8 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Pui la rotisor servit cu legume

Pui la rotisor servit cu legume

Se incinge cuptorul, se pregateste puiul, se unge cu ulei de masline si se condimenteaza Se pune

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Baclava de casa

Baclava de casa

Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf

18 voturi    15 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Nu am mancat niciodata, precis sunt bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Vinete umplute la cuptor