Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac

Ingrediente

  • -un dovleac de forma rotunda
  • -200g carne minzat tocata
  • -300g carne de porc tocata
  • -condimente speciale pentru sarmalute de la kotany
  • -o legatura de marar
  • -un praf de piper
  • -o lingurita de oregano/-
  • -2g piper
  • -2 linguri de ulei de masline
  • -o varza murata din care alegem frunzele pentru sarmalute
  • -150 g bulion

Mod de preparare

Se aseaza pe fundul dovleacului o mina de varza tocata marunt 2 crengute de cimbru 3 feli de costita si 2 linguri de bulion.

Intr-un castron de iena se pregateste compozitia carne tocata de minzat cea de porc ,orezul ceapa tocata marunt, marar taiat ,bulionul ,condimentele,oregano ,piperul, uleiul de masline .

Toate se amesteca bine pina se leaga compozitia apoi se formeaza sarmalutele de marime potrivita.

Se pregateste bostanul:

Se incepe de la baza bostanului-se taie capacul in forma de stea/sau rotund.

Se curata bostanul de seminte si cu o lingura se curata in interior pereti bostanului,odata pregatit bostanul acesta se pune intr-o tava de lut.

Se aseaza in bostan uniform fiecare sarmaluta intre rindurile de sarmalute se aseaza cite o felie de costita si o lingurita de bulion.

Se pune capacelul bostanului care a fost taiat in form de stea.

Se aseaza bostanul intr-o forma de lut dupa care se da la cuptor timp de 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise