Se aseaza pe fundul dovleacului o mina de varza tocata marunt 2 crengute de cimbru 3 feli de costita si 2 linguri de bulion.
Intr-un castron de iena se pregateste compozitia carne tocata de minzat cea de porc ,orezul ceapa tocata marunt, marar taiat ,bulionul ,condimentele,oregano ,piperul, uleiul de masline .
Toate se amesteca bine pina se leaga compozitia apoi se formeaza sarmalutele de marime potrivita.
Se pregateste bostanul:
Se incepe de la baza bostanului-se taie capacul in forma de stea/sau rotund.
Se curata bostanul de seminte si cu o lingura se curata in interior pereti bostanului,odata pregatit bostanul acesta se pune intr-o tava de lut.
Se aseaza in bostan uniform fiecare sarmaluta intre rindurile de sarmalute se aseaza cite o felie de costita si o lingurita de bulion.
Se pune capacelul bostanului care a fost taiat in form de stea.
Se aseaza bostanul intr-o forma de lut dupa care se da la cuptor timp de 2 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii