Sarmalute cu afumatura

Ceapa tocata se caleste in cateva linguri cu ulei.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu afumatura

Ingrediente

  • Ne sunt necesare:
  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 1 morcov
  • 3-4 cepe mari
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 ml bulion/suc de rosii
  • condimente dupa gust: sare si piper
  • pentru impaturit:
  • foi de varza murata si/sau vita de vie
  • un rasol de porc afumat
  • optional, pentru servit:
  • ardei iute
  • smantana

Mod de preparare

Ceapa tocata se caleste in cateva linguri cu ulei.

Cand ceapa devine translucida, potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul si verdeata tocata marunt.

Continuam calirea inca 5-10 minute si adaugam carnea tocata.

Amestecam toate ingredientele, atat cat sa se obtina o compozitie omogena.

Din aceasta compozitie, umplem frunzele de varza/vita de vie (pregatite din timp).

Le asezam apoi intr-un vas pentru cuptor si adaugam printre sarmalute bucati de rasol afumat.

Deasupra sarmalutelor, punem coditele de marar si patrunjel, umplem vasul cu apa, atat cat sa le cuprinda si adaugam una-doua linguri cu suc de rosii.

Dam vasul la cuptor, la o temperatura potrivita, atat cat este necesar.

Se servesc calde! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise