autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute cu afumatura

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o varza mare acra (30-40 de foi), 1 kg.carne de popc- tocata, 1 kg. afumatura (de preferat costita) care in prealabil a fost fiarta, 100 gr. grasime de porc tocata, 2 cepe mari tocate marunt, 1 ceasca orez fiert pe jumatate si strecurat, 2 linguri untura, 2 rosii mari tocate, , 6 linguri pasta de rosii, varza acra tocata marunt, sare, piper, boia dulce de ardei, foi de dafin, boabe de piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul, sarea, piperul pudra, boiaua de ardei si 4 linguri pasta de rosii. Foile de varza acra se intind pe masa, se taie partea groasa, se umplu cu tocatura si se infasoara sarmalele ca un sul, iar capetele se imping inauntru ca sa nu iasa carnea. Intr-o oala mare se asaza pe fund un strat de varza acra tocata, urmatorul strat se asaza afumatura, varza tocata, sarmalele, varza tocata, rosiile de-asupra, foile de dafin printre sarmale, piperul boabe, restul de pasta de rosii si untura. Se adauga zeama in care a fiert afumatura si apa pina se umple oala. Se fierbe pe aragaz o jumatate de ora la foc mic, dupa care se baga in cuptor, la foc potrivit, acoperite, in jur de 21/2 ore. Se ia capacul si se lasa in cuptor inca aproximativ 1/2 ora sa se rumeneasca.
Se servesc cu mamaliguta si cu ardei iute
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute cu afumatura

Sarmalute cu afumatura

Ceapa tocata se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida, potrivim de gust

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in cuib cu afumatura

Sarmalute in cuib cu afumatura

In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt iar cand a devenit sticloasa,se adauga pasta de

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Puteti adauga si cimbru.Sunt delicioase sarmalele cu afumatura asa ca voi adauga si eu o poza.

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • o varza mare acra (30-40 de foi)
  • 1 kg.carne de popc- tocata
  • 1 kg. afumatura (de preferat costita) care in prealabil a fost fiarta
  • 100 gr. grasime de porc tocata
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 1 ceasca orez fiert pe jumatate si strecurat
  • 2 linguri untura
  • 2 rosii mari tocate
  • 6 linguri pasta de rosii
  • varza acra tocata marunt
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • foi de dafin
  • boabe de piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de pui la tigaie