Se caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul, sarea, piperul pudra, boiaua de ardei si 4 linguri pasta de rosii. Foile de varza acra se intind pe masa, se taie partea groasa, se umplu cu tocatura si se infasoara sarmalele ca un sul, iar capetele se imping inauntru ca sa nu iasa carnea. Intr-o oala mare se asaza pe fund un strat de varza acra tocata, urmatorul strat se asaza afumatura, varza tocata, sarmalele, varza tocata, rosiile de-asupra, foile de dafin printre sarmale, piperul boabe, restul de pasta de rosii si untura. Se adauga zeama in care a fiert afumatura si apa pina se umple oala. Se fierbe pe aragaz o jumatate de ora la foc mic, dupa care se baga in cuptor, la foc potrivit, acoperite, in jur de 21/2 ore. Se ia capacul si se lasa in cuptor inca aproximativ 1/2 ora sa se rumeneasca.
Se servesc cu mamaliguta si cu ardei iute

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii