Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
o chifla mai veche,100ml lapte,8 foi mari de Varza, un ardei gras, rosu, 200 g fasole verde,2 cepe, 150 g brinza de vaci, 2 linguri cimbru tocat,1 ou, 2 linguri unt, 200 ml vin alb, o foaie dafin, piper, chimen
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratita rezistenta la foc. Se toarna deasupra vinul, se acopera cu apa, se adauga boabele de piper si dafin si se pun la cuptor 40-45 min. Se scot cind sunt fierte si se paseaza zeama. Se pune in zeama chimen, o ceapa mica tocata si putina grasime si se fierbe putin sosul. Se condimenteaza.
Se servesc calde cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu brinza" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010
O bunatate !