Sarmalute cu carne de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu carne de pui

Ingrediente

  • Frunze de varza
  • ~500g carne tocata de pui(sau tocati pulpe dezosate si 1 piept de pui)
  • 1 cescuta de orez
  • 1 ceapa tocata marunt
  • condimente dupa placul fiecaruia(eu pun piper
  • delikat si uneori boia- dar acuma n-am avut decat iute si nu am pus)
  • marar
  • cimbru
  • 1-2 linguri de ulei(din cauza carnii de pasare care este mai uscata).

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata cu orezul, ceapa tocata, condimentele si se umplu frunzele de sarmale. Se aseaza intr-o oala pe fundul caruia s-au pus cateva frunze de varza taiate marunt.Se adauga peste ele apa amestecata cu suc de rosii si delikat daca varza este dulce, sau fara delikat daca varza e murata.Se pun la fiert la foc mic ~1 ora(sau mai putin- depinde cat doriti sa fie de moale orezul- mie de exemplu imi plac fierte 3/4 nu in totalitate). Se servesc cu smantana sau mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise