autor:

Czompa

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute cu carne de pui

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
Frunze de varza, ~500g carne tocata de pui(sau tocati pulpe dezosate si 1 piept de pui), 1 cescuta de orez, 1 ceapa tocata marunt, condimente dupa placul fiecaruia(eu pun piper, delikat si uneori boia- dar acuma n-am avut decat iute si nu am pus), marar, cimbru, 1-2 linguri de ulei(din cauza carnii de pasare care este mai uscata).

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata cu orezul, ceapa tocata, condimentele si se umplu frunzele de sarmale. Se aseaza intr-o oala pe fundul caruia s-au pus cateva frunze de varza taiate marunt.Se adauga peste ele apa amestecata cu suc de rosii si delikat daca varza este dulce, sau fara delikat daca varza e murata.Se pun la fiert la foc mic ~1 ora(sau mai putin- depinde cat doriti sa fie de moale orezul- mie de exemplu imi plac fierte 3/4 nu in totalitate). Se servesc cu smantana sau mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

Pregatim compozitia pentru umplutura: Adaugam la carnea tocata de pui: ceapa tocata (putin calita

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Sunt putin mai dietetice cu carne de pasare!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Eu faceam cand erau copii mici din piept de curca, erau foarte gustoase, mai bune chiar decat cele din carne de porc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Frunze de varza
  • ~500g carne tocata de pui(sau tocati pulpe dezosate si 1 piept de pui)
  • 1 cescuta de orez
  • 1 ceapa tocata marunt
  • condimente dupa placul fiecaruia(eu pun piper
  • delikat si uneori boia- dar acuma n-am avut decat iute si nu am pus)
  • marar
  • cimbru
  • 1-2 linguri de ulei(din cauza carnii de pasare care este mai uscata).

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pate de casa