autor:

LUBITA

» » Retete de post

Sarmalute cu ciuperci

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Ingrediente
500g ciuperci, cepe mari,4 morcovi, telina mica,1 radacina de patrunjel,2 cani orez,1 pahar ulei,1 cutie de rosii in bulion,3 linguri pasta de ardei,1 lingura sare, lingurita piper, lingura boia,1 lingura cimbru uscat,1 varza murata,cateva crengute de cimbru uscat,2 cani de suc de rosii

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, ciupercile curatate daca e nevoie si taiate marunt. Dupa ce legumele s-au inmuiat si apa din ciuperci a scazut, adaugam cutia cu rosii pasate si pasta de ardei. Condimentam cu sare,piper,boia,cimbru si dupa cateva minute si orezul spalat. Amestecam totul sa fie bine omogenizat,mai potrivim de gust,pentru cine doreste poate pune si verdeata tocata marunt (eu, la sarmalutele cu varza, nu pun verdeata),oprim focul si lasam umplutura sa se odihneasca si sa se mai intareasca 30 min. In acest timp,pregatim frunzele, le desprindem de pe cotorul verzei,le taiem nervura groasa. Daca varza e sarata,tinem frunzele putin in apa rece;



In vasul pregatit,punem 3-4 crengute de cimbru, acoperim cu varza tocata marunt, apoi punem sarmalutele. Dupa ce am umplut vasul cu sarmalute,acoperim cu varza tocata,rasturnam sucul de rosii,apa,punem deasupra un capac mic sau o farfurie si lasam vasul la cuptor la foc mic 1 ora, verificand din cand in cand lichidul din vas in caz ca mai e nevoie. Dupa ce sunt gata, le servim cu mamaliguta.
Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, ciupercile curatate daca e nevoie si ta
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de post
Sarmalute cu ciuperci in varza murata

Sarmalute cu ciuperci in varza murata

Curatam zarzavatul, il spalam, spalam ciupercile, razuim tot zarzavatul. Intro tigaie, mare, sau

5 voturi    4 comentarii
3h
Retete de post
Sarmalute de post cu ciuperci

Sarmalute de post cu ciuperci

1. Calim ceapa in 50 ml ulei pana devine aurie. Adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba

96 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Imi dai si mie o portie !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    o idee buna de mancare de post

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    mmm,am pus poze si din timpul pregatirii dar nu stiu de ce nu au aparut!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g ciuperci, cepe mari,4 morcovi, telina mica,1 radacina de patrunjel,2 cani orez,1 pahar ulei,1 cutie de rosii in bulion,3 linguri pasta de ardei,1 lingura sare, lingurita piper, lingura boia,1 lingura cimbru uscat,1 varza murata,cateva crengute de cimbru uscat,2 cani de suc de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Croque Madame

Croque Madame

Spanacul spalat, bine scurs, se pune in tigaie cu 1 lingura de ulei, pentru 2 minute, amestecand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ciupercute aperitiv

Ciupercute aperitiv

Branza taiata in bastonase mici si groase, se pune intr-un bol cu ulei de masline si se lasa 30 minute. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Aperitive cu clatite sarate

Aperitive cu clatite sarate

Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele, se lasa sa se odihneasca 10 minute,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi dai si mie o portie !

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Ciuperci cu sos de leurda Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri