Sarmalute cu ciuperci

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu ciuperci

Ingrediente

  • 500g ciuperci
  • 4 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cani orez
  • 1 pahar ulei
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 varza murata
  • cateva crengute de cimbru uscat
  • 2 cani de suc de rosii

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, ciupercile curatate daca e nevoie si taiate marunt. Dupa ce legumele s-au inmuiat si apa din ciuperci a scazut, adaugam cutia cu rosii pasate si pasta de ardei. Condimentam cu sare,piper,boia,cimbru si dupa cateva minute si orezul spalat. Amestecam totul sa fie bine omogenizat,mai potrivim de gust,pentru cine doreste poate pune si verdeata tocata marunt (eu, la sarmalutele cu varza, nu pun verdeata),oprim focul si lasam umplutura sa se odihneasca si sa se mai intareasca 30 min. In acest timp,pregatim frunzele, le desprindem de pe cotorul verzei,le taiem nervura groasa. Daca varza e sarata,tinem frunzele putin in apa rece;

In vasul pregatit,punem 3-4 crengute de cimbru, acoperim cu varza tocata marunt, apoi punem sarmalutele. Dupa ce am umplut vasul cu sarmalute,acoperim cu varza tocata,rasturnam sucul de rosii,apa,punem deasupra un capac mic sau o farfurie si lasam vasul la cuptor la foc mic 1 ora, verificand din cand in cand lichidul din vas in caz ca mai e nevoie. Dupa ce sunt gata, le servim cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise