autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Se pot folosi frunze de varza acra, de varza proaspata (oparite cu o zi inainte), , de vita sau de gulii, , 250 g orez, , 250 g pasat sau malai macinat mai mare, , 2 cepe tocate, , 2 morcovi dati pe razatoarea marunta, , 250 g ciuperci, , 100 ml ulei, , sare, , piper dupa gust, , 100 g faina, , cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru umplutura - se caleste ceapa in ulei, se adauga o rosie taiata marunt sau o lingurita de pasta de tomate, orezul, pasatul, ciupercile date prin masina de tocat (la care s-a fixat sita cu ochiuri mari), morcovii si condimentele. Se amesteca bine compozitia si se tine la rece 10 minute. Cu aceasta compozitie se umplu frunzele pregatite inainte. In Maramures, aceste sarmale se pregatesc la cuptor, in oala de lut, fara apa, dupa o metoda straveche: se pune mai intai in oala un strat mai gros de varza sau frunze tocate si o crenguta de cimbru. Se aseaza apoi sarmalutele in straturi, una langa alta, fara a fi presate. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie tot din varza sau din frunze tocate. Se toarna uleiul deasupra ultimului strat. Oala nu se acopera cu capac, ci cu un aluat potrivit. Din 100 g faina, apa, sare si piper se obtine o foaie mai groasa, de cel putin un deget, care se pune peste oala ca un capac. Aluatul se lipeste bine de gatul oalei, cat mai etans. Aluatul condimentat nu permite evaporarea aburilor lasati de sarmale si astfel sarmalutele raman fragede si suculente. Oala trebuie sa stea la cuptor cel putin 40 de minute la foc potrivit. Dupa aceea se stinge focul, dar oala mai ramane in cuptorul inchis inca o ora. Abia apoi se poate lua capacul de aluat si se pot servi sarmalele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Pentru început se pregătesc rădăcinoasele şi ceapa - se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare,

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Sarmalute dietetice cu ciuperci

Sarmalute dietetice cu ciuperci

Varza se opareste in apa clocotita cateva minute, apoi se desprind frunzele de pe ea. Daca frunzele

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Se pot folosi frunze de varza acra
  • de varza proaspata (oparite cu o zi inainte)
  • de vita sau de gulii
  • 250 g orez
  • 250 g pasat sau malai macinat mai mare
  • 2 cepe tocate
  • 2 morcovi dati pe razatoarea marunta
  • 250 g ciuperci
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • 100 g faina
  • cimbru.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gulas de fasole boabe
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania