autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Se pot folosi frunze de varza acra, de varza proaspata (oparite cu o zi inainte), , de vita sau de gulii, , 250 g orez, , 250 g pasat sau malai macinat mai mare, , 2 cepe tocate, , 2 morcovi dati pe razatoarea marunta, , 250 g ciuperci, , 100 ml ulei, , sare, , piper dupa gust, , 100 g faina, , cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru umplutura - se caleste ceapa in ulei, se adauga o rosie taiata marunt sau o lingurita de pasta de tomate, orezul, pasatul, ciupercile date prin masina de tocat (la care s-a fixat sita cu ochiuri mari), morcovii si condimentele. Se amesteca bine compozitia si se tine la rece 10 minute. Cu aceasta compozitie se umplu frunzele pregatite inainte. In Maramures, aceste sarmale se pregatesc la cuptor, in oala de lut, fara apa, dupa o metoda straveche: se pune mai intai in oala un strat mai gros de varza sau frunze tocate si o crenguta de cimbru. Se aseaza apoi sarmalutele in straturi, una langa alta, fara a fi presate. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie tot din varza sau din frunze tocate. Se toarna uleiul deasupra ultimului strat. Oala nu se acopera cu capac, ci cu un aluat potrivit. Din 100 g faina, apa, sare si piper se obtine o foaie mai groasa, de cel putin un deget, care se pune peste oala ca un capac. Aluatul se lipeste bine de gatul oalei, cat mai etans. Aluatul condimentat nu permite evaporarea aburilor lasati de sarmale si astfel sarmalutele raman fragede si suculente. Oala trebuie sa stea la cuptor cel putin 40 de minute la foc potrivit. Dupa aceea se stinge focul, dar oala mai ramane in cuptorul inchis inca o ora. Abia apoi se poate lua capacul de aluat si se pot servi sarmalele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Pentru început se pregătesc rădăcinoasele şi ceapa - se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare,

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Sarmalute cu ciuperci

Sarmalute cu ciuperci

Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu

2 voturi    4 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Se pot folosi frunze de varza acra
  • de varza proaspata (oparite cu o zi inainte)
  • de vita sau de gulii
  • 250 g orez
  • 250 g pasat sau malai macinat mai mare
  • 2 cepe tocate
  • 2 morcovi dati pe razatoarea marunta
  • 250 g ciuperci
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • 100 g faina
  • cimbru.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,