autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Se pot folosi frunze de varza acra, de varza proaspata (oparite cu o zi inainte), , de vita sau de gulii, , 250 g orez, , 250 g pasat sau malai macinat mai mare, , 2 cepe tocate, , 2 morcovi dati pe razatoarea marunta, , 250 g ciuperci, , 100 ml ulei, , sare, , piper dupa gust, , 100 g faina, , cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru umplutura - se caleste ceapa in ulei, se adauga o rosie taiata marunt sau o lingurita de pasta de tomate, orezul, pasatul, ciupercile date prin masina de tocat (la care s-a fixat sita cu ochiuri mari), morcovii si condimentele. Se amesteca bine compozitia si se tine la rece 10 minute. Cu aceasta compozitie se umplu frunzele pregatite inainte. In Maramures, aceste sarmale se pregatesc la cuptor, in oala de lut, fara apa, dupa o metoda straveche: se pune mai intai in oala un strat mai gros de varza sau frunze tocate si o crenguta de cimbru. Se aseaza apoi sarmalutele in straturi, una langa alta, fara a fi presate. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie tot din varza sau din frunze tocate. Se toarna uleiul deasupra ultimului strat. Oala nu se acopera cu capac, ci cu un aluat potrivit. Din 100 g faina, apa, sare si piper se obtine o foaie mai groasa, de cel putin un deget, care se pune peste oala ca un capac. Aluatul se lipeste bine de gatul oalei, cat mai etans. Aluatul condimentat nu permite evaporarea aburilor lasati de sarmale si astfel sarmalutele raman fragede si suculente. Oala trebuie sa stea la cuptor cel putin 40 de minute la foc potrivit. Dupa aceea se stinge focul, dar oala mai ramane in cuptorul inchis inca o ora. Abia apoi se poate lua capacul de aluat si se pot servi sarmalele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute cu ciuperci

Sarmalute cu ciuperci

Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu

2 voturi    4 comentarii
3h
Retete de post
Sarmalute dietetice cu ciuperci

Sarmalute dietetice cu ciuperci

Varza se opareste in apa clocotita cateva minute, apoi se desprind frunzele de pe ea. Daca frunzele

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Se pot folosi frunze de varza acra
  • de varza proaspata (oparite cu o zi inainte)
  • de vita sau de gulii
  • 250 g orez
  • 250 g pasat sau malai macinat mai mare
  • 2 cepe tocate
  • 2 morcovi dati pe razatoarea marunta
  • 250 g ciuperci
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • 100 g faina
  • cimbru.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu legume la cuptor