Pentru umplutura - se caleste ceapa in ulei, se adauga o rosie taiata marunt sau o lingurita de pasta de tomate, orezul, pasatul, ciupercile date prin masina de tocat (la care s-a fixat sita cu ochiuri mari), morcovii si condimentele. Se amesteca bine compozitia si se tine la rece 10 minute. Cu aceasta compozitie se umplu frunzele pregatite inainte. In Maramures, aceste sarmale se pregatesc la cuptor, in oala de lut, fara apa, dupa o metoda straveche: se pune mai intai in oala un strat mai gros de varza sau frunze tocate si o crenguta de cimbru. Se aseaza apoi sarmalutele in straturi, una langa alta, fara a fi presate. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie tot din varza sau din frunze tocate. Se toarna uleiul deasupra ultimului strat. Oala nu se acopera cu capac, ci cu un aluat potrivit. Din 100 g faina, apa, sare si piper se obtine o foaie mai groasa, de cel putin un deget, care se pune peste oala ca un capac. Aluatul se lipeste bine de gatul oalei, cat mai etans. Aluatul condimentat nu permite evaporarea aburilor lasati de sarmale si astfel sarmalutele raman fragede si suculente. Oala trebuie sa stea la cuptor cel putin 40 de minute la foc potrivit. Dupa aceea se stinge focul, dar oala mai ramane in cuptorul inchis inca o ora. Abia apoi se poate lua capacul de aluat si se pot servi sarmalele.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii