autor:

Gustos.ro

» » , Mancaruri cu carne, Slow Cooking

Sarmalute cu dovleac

Autor: Gustos.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Ingrediente
(Pentru cca 30 &ndash 35 buc. mai mari), 800 kg Carne tocata amestec porc + vita , 80 g Orez (spalat in prealabil), aprox. 300 g Costita afumata (taiata cubulete), cca 200 g Dovleac placintar, ras, 3 buc. Ceapa rasa, 1 lingurita Boia afumata, 1 lingurita Cimbru uscat, 2 crengute Cimbru proaspat, cca 15-20 buc. mari Foi de varza lasate la desarat, 1/2 buc. Varza murata tocata, 4-5 buc. Foi de dafin, 1 cana Bulion &ndash, Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului, Sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 5h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;

Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;

Strange-le bine la capete;

La baza Crock Pot-ului 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;

Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;

Adauga sarmalele peste;

Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;

Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;

Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;

Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Slow Cooking
Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit in ulei,se toaca si prazul si se pune peste ceapa

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

• Se opareste frunza de vita de vie • Se face amestecul de pasat cu orez si carne • Se impacheteaza

13 voturi    9 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • (Pentru cca 30 &ndash 35 buc. mai mari)
  • 800 kg Carne tocata amestec porc + vita 
  • 80 g Orez (spalat in prealabil)
  • aprox. 300 g Costita afumata (taiata cubulete)
  • cca 200 g Dovleac placintar
  • ras
  • 3 buc. Ceapa rasa
  • 1 lingurita Boia afumata
  • 1 lingurita Cimbru uscat
  • 2 crengute Cimbru proaspat
  • cca 15-20 buc. mari Foi de varza lasate la desarat
  • 1/2 buc. Varza murata tocata
  • 4-5 buc. Foi de dafin
  • 1 cana Bulion &ndash
  • Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • Sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos.ro
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ; Separati galbenusurile de albusuri; Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Slow Cooking

Prajitura Arlechin cu capsuni Prajitura Arlechin cu capsuni

Capsunile proaspete le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Cele congelate le

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Muschiulet impletit (cu pesto si rosii uscate) Muschiulet impletit (cu pesto si rosii uscate)

Este o reteta usoara, chiar daca migaloasa. Merita insa efortul dat fiind aspectul, gustul si aprecierea celor dragi. Muschiuletul

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Confit de canard la slow cooker Crock-Pot