Sarmalute cu dovleac

Timp pregatire
330 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu dovleac

Ingrediente

  • (Pentru cca 30 – 35 buc. mai mari)
  • 800 kg Carne tocata amestec porc + vita
  • 80 g Orez (spalat in prealabil)
  • aprox. 300 g Costita afumata (taiata cubulete)
  • cca 200 g Dovleac placintar, ras
  • 3 buc. Ceapa rasa
  • 1 lingurita Boia afumata
  • 1 lingurita Cimbru uscat
  • 2 crengute Cimbru proaspat
  • cca 15-20 buc. mari Foi de varza lasate la desarat
  • 1/2 buc. Varza murata tocata
  • 4-5 buc. Foi de dafin
  • 1 cana Bulion –
  • Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;

Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;

Strange-le bine la capete;

La baza Crock Pot-ului 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;

Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;

Adauga sarmalele peste;

Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;

Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;

Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;

Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura