Sarmalute cu dovleac

Timp pregatire
330 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu dovleac

Ingrediente

  • (Pentru cca 30 – 35 buc. mai mari)
  • 800 kg Carne tocata amestec porc + vita
  • 80 g Orez (spalat in prealabil)
  • aprox. 300 g Costita afumata (taiata cubulete)
  • cca 200 g Dovleac placintar, ras
  • 3 buc. Ceapa rasa
  • 1 lingurita Boia afumata
  • 1 lingurita Cimbru uscat
  • 2 crengute Cimbru proaspat
  • cca 15-20 buc. mari Foi de varza lasate la desarat
  • 1/2 buc. Varza murata tocata
  • 4-5 buc. Foi de dafin
  • 1 cana Bulion –
  • Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;

Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;

Strange-le bine la capete;

La baza Crock Pot-ului 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;

Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;

Adauga sarmalele peste;

Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;

Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;

Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;

Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise