Ingrediente
50-60 de fruze tinere de vita de vie, 1 kg carne macra(amestec carne de porc si vita), 4 cepe mari, 2-3 linguri de orez, 1 felie de paine, 3 linguri de untura, sare, piper, 2 legaturi marar tocat, 1/2 l bors, smantana sau iaurt
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Carnea se toaca impreuna cu miezul de paine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spalat, o legatura de marar, piper si sare dupa gust si celelalte 3 cepe calite in 2 linguri de untura pana incep sa se ingalbeneasca. Se amesteca totul bine.
Foile de vita se spala in cateva ape si se oparesc. Apoi se infasura sarmalele.
Pe fundul cratitei in care le vom fierbe punem o lingura de untura.Fiecare rand de sarmale asezat in cratita se presara cu mult marar, iar ultimul rand se acopera cu foi de vita. Se pune putina sare si borsul ca sa acopere sarmalele(daca e nevoie se mai adauga apa pana ce se acopera sarmalele).Se fierb pe ochiul de la aragaz (cratita acoperita) la foc mic. Cand sunt aproape gata se dau la cuptor, ca sa scada bine zeama.
Se servesc cu smantana sau cu iaurt.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Delicioase! Asa cum a spus si Cami aici se gatesc foarte mult sarmalutele in frunza de vita, mai ales cand ai musafiri. Ceea ce a "uitat " sa spuna e ca se gatesc in cantitati foarte mari; asa cum ti-am scris pe blog e o "fericire" sa rulezi 1kg de frunze de vita cand ai musafiri.
husni , 24 mai 2010
Draga Mari,trec des pe aici;imi place felul tau,de a gati,dar nu prea comentez;tot timpul sint in lipsa de timp. Sarmalutele,arabesti,in foi de vita,arata asa:
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 mai 2010
Camy, poate vine vremea si pun si eu poze. Pana atunci mai pun si fara! Multumesc ca ai trecut pe aici!
husni (Chef de cuisine) , 23 mai 2010
Ce pacat ca nu ai poze.E o mincare exceptionala.Imi place mult. Aici,se gateste f.des.Frunzele de vita le punem in congelator,pt.a avea,vara si iarna.Dar,aici,se pune carne mai putina.
husni (Chef de cuisine) , 23 mai 2010
Ce pacat ca nu ai poze.E o mincare exceptionala.Imi place mult. Aici,se gateste f.des.Frunzele de vita le punem in congelator,pt.a avea,vara si iarna.Dar,aici,se pune carne mai putina.