autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute cu foi de vita

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
50-60 de fruze tinere de vita de vie, 1 kg carne macra(amestec carne de porc si vita), 4 cepe mari, 2-3 linguri de orez, 1 felie de paine, 3 linguri de untura, sare, piper, 2 legaturi marar tocat, 1/2 l bors, smantana sau iaurt

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Acum este primavara si frunzele de vita tinere sunt numai bune de a inveli sarmalutele.
Carnea se toaca impreuna cu miezul de paine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spalat, o legatura de marar, piper si sare dupa gust si celelalte 3 cepe calite in 2 linguri de untura pana incep sa se ingalbeneasca. Se amesteca totul bine.
Foile de vita se spala in cateva ape si se oparesc. Apoi se infasura sarmalele.
Pe fundul cratitei in care le vom fierbe punem o lingura de untura.Fiecare rand de sarmale asezat in cratita se presara cu mult marar, iar ultimul rand se acopera cu foi de vita. Se pune putina sare si borsul ca sa acopere sarmalele(daca e nevoie se mai adauga apa pana ce se acopera sarmalele).Se fierb pe ochiul de la aragaz (cratita acoperita) la foc mic. Cand sunt aproape gata se dau la cuptor, ca sa scada bine zeama.
Se servesc cu smantana sau cu iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se amesteca toate ingredientele apoi se aseaza pe cate o frunza de vita putina carne tocata, si se

56 voturi    19 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Arata foarte bine si vreau sa te intreb le-ai facut la masina aceea speciala pt sarmale? ca am vrut sa iau si eu dar cineva a sp ca nu e prea buna.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    Bune dar eu nu folosesc untura...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Faptul ca ati gasit eteta mea, fara poze, ma maguleste! Camy, Mihaela, sarmalutele cu foi de varza pe care le fac eu, sunt cele mai mici din cate am vazut eu la cunostintele mele care m-au servit cu sarmale. Intotdeauna fac peste 100 de sarmalute, ca Alex mananca cate 10 odata si uneori mai vrea 2-3 supliment. Va sarut si va multumesc de comentarii!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Delicioase! Asa cum a spus si Cami aici se gatesc foarte mult sarmalutele in frunza de vita, mai ales cand ai musafiri. Ceea ce a "uitat " sa spuna e ca se gatesc in cantitati foarte mari; asa cum ti-am scris pe blog e o "fericire" sa rulezi 1kg de frunze de vita cand ai musafiri.

    • Fara foto

      husni , 24 mai 2010

      Draga Mari,trec des pe aici;imi place felul tau,de a gati,dar nu prea comentez;tot timpul sint in lipsa de timp. Sarmalutele,arabesti,in foi de vita,arata asa:

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Camy, poate vine vremea si pun si eu poze. Pana atunci mai pun si fara! Multumesc ca ai trecut pe aici!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Ce pacat ca nu ai poze.E o mincare exceptionala.Imi place mult. Aici,se gateste f.des.Frunzele de vita le punem in congelator,pt.a avea,vara si iarna.Dar,aici,se pune carne mai putina.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Ce pacat ca nu ai poze.E o mincare exceptionala.Imi place mult. Aici,se gateste f.des.Frunzele de vita le punem in congelator,pt.a avea,vara si iarna.Dar,aici,se pune carne mai putina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 50-60 de fruze tinere de vita de vie
  • 1 kg carne macra(amestec carne de porc si vita)
  • 4 cepe mari
  • 2-3 linguri de orez
  • 1 felie de paine
  • 3 linguri de untura
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi marar tocat
  • 1/2 l bors
  • smantana sau iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mimi (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si vreau sa te intreb le-ai facut la masina aceea speciala pt sarmale? ca am vrut sa iau si eu dar cineva a sp ca nu e prea buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Nebunie la tigaie cu mamaliguta si mujdei de usturoi