autor:

ALINA BANICA

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute cu legume si ciuperci

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2006

Ingrediente
Pentru umplutura:, - 1 kg ciuperci proaspete, - 5 morcovi mari, - 2 pastarnaci, - 5 cepe mijlocii, - 1 radacina patrunjel, - 1 legatura patrunjel verde, - 1 radacina telina mica, - 1 cana orez, - 200 ml ulei, - sare, piper, - 500 ml apa, , Pentru foi:, - 2 verze murate de marime medie, , Pentru sos:, - 2 linguri bulion, - 1 cana zeama de varza, - apa

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

18 voturi

Mod de preparare

1. Se aleg foile de varza si se taie aproximativ 50 de foi;
2. Se pregatesc legumele pentru umplutura - se curata, apoi ceapa se taie mica, morcovul si celelalte radacinoase se dau pe razatoare, se spala orezul, se curata si se taie marunt ciupercile;
3. Se pune intr-o tigaie uleiul si se incinge, se adauga ceapa , se caleste putin, apoi se adauga ciupercile taiate si se lasa sa fiarba 15 min amestecand continuu; se adauga radacinoasele date pe razatoare si se continua fierberea pana se inmoaie ingredientele;
4. Se adauga orezul si 500 ml apa si se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul pe jumatate;
5. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust;
6. Se umplu foile de varza cu umplutura, se aseaza in vasul in care s-a tocat in prealabil pe fund varza, se acopera si deasupra cu varza tocata, se pune zeama de la varza, bulionul si apa cat sa acopere sarmalutele;
7. Se fierb 2 ore- 2 ore si jumatate , pana se inmoaie varza, avand grija sa mai completam cu apa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Sunt foarte gustoase! Acum ca este sezonul legumelor cred ca sunt destul de usor de facut.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

    • IORDANESCU IOANA , 06 iunie 2008

      Delicioase sarmalutele cu legume si ciuperci,eu sunt vegetariana si iti dai seama ca imi plac foarte mult si eu fac sarmalute dar nu puneam toate ingredientele tale ,daca accepti un sfat eu deasupra lor cand sunt aproape gata pun cimbru ,le da un gust grozav

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • - 1 kg ciuperci proaspete
  • - 5 morcovi mari
  • - 2 pastarnaci
  • - 5 cepe mijlocii
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 legatura patrunjel verde
  • - 1 radacina telina mica
  • - 1 cana orez
  • - 200 ml ulei
  • - sare
  • piper
  • - 500 ml apa
  • Pentru foi:
  • - 2 verze murate de marime medie
  • Pentru sos:
  • - 2 linguri bulion
  • - 1 cana zeama de varza
  • - apa

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Piure de cartofi