autor:

ALINA BANICA

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute cu legume si ciuperci

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2006

Ingrediente
Pentru umplutura:, - 1 kg ciuperci proaspete, - 5 morcovi mari, - 2 pastarnaci, - 5 cepe mijlocii, - 1 radacina patrunjel, - 1 legatura patrunjel verde, - 1 radacina telina mica, - 1 cana orez, - 200 ml ulei, - sare, piper, - 500 ml apa, , Pentru foi:, - 2 verze murate de marime medie, , Pentru sos:, - 2 linguri bulion, - 1 cana zeama de varza, - apa

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

18 voturi

Mod de preparare

1. Se aleg foile de varza si se taie aproximativ 50 de foi;
2. Se pregatesc legumele pentru umplutura - se curata, apoi ceapa se taie mica, morcovul si celelalte radacinoase se dau pe razatoare, se spala orezul, se curata si se taie marunt ciupercile;
3. Se pune intr-o tigaie uleiul si se incinge, se adauga ceapa , se caleste putin, apoi se adauga ciupercile taiate si se lasa sa fiarba 15 min amestecand continuu; se adauga radacinoasele date pe razatoare si se continua fierberea pana se inmoaie ingredientele;
4. Se adauga orezul si 500 ml apa si se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul pe jumatate;
5. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust;
6. Se umplu foile de varza cu umplutura, se aseaza in vasul in care s-a tocat in prealabil pe fund varza, se acopera si deasupra cu varza tocata, se pune zeama de la varza, bulionul si apa cat sa acopere sarmalutele;
7. Se fierb 2 ore- 2 ore si jumatate , pana se inmoaie varza, avand grija sa mai completam cu apa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu legume

Dovlecei cu legume

Dovleceii se spala, se taie la capete si se fierb intregi cca 15 minute. Dupa ce s-au racit se taie

37 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de luna lui Cuptor

Ghiveci de luna lui Cuptor

Păi, azi e joi în Sebeş, adică piaţă mare! Dacă nu te vezi în piaţă, nu exişti. Mici-unii

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Sunt foarte gustoase! Acum ca este sezonul legumelor cred ca sunt destul de usor de facut.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

    • Fara foto

      IORDANESCU IOANA , 06 iunie 2008

      Delicioase sarmalutele cu legume si ciuperci,eu sunt vegetariana si iti dai seama ca imi plac foarte mult si eu fac sarmalute dar nu puneam toate ingredientele tale ,daca accepti un sfat eu deasupra lor cand sunt aproape gata pun cimbru ,le da un gust grozav

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • - 1 kg ciuperci proaspete
  • - 5 morcovi mari
  • - 2 pastarnaci
  • - 5 cepe mijlocii
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 legatura patrunjel verde
  • - 1 radacina telina mica
  • - 1 cana orez
  • - 200 ml ulei
  • - sare
  • piper
  • - 500 ml apa
  • Pentru foi:
  • - 2 verze murate de marime medie
  • Pentru sos:
  • - 2 linguri bulion
  • - 1 cana zeama de varza
  • - apa

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN