Sarmalute cu legume si ciuperci

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • - 1 kg ciuperci proaspete;
  • - 5 morcovi mari;
  • - 2 pastarnaci;
  • - 5 cepe mijlocii;
  • - 1 radacina patrunjel;
  • - 1 legatura patrunjel verde;
  • - 1 radacina telina mica;
  • - 1 cana orez;
  • - 200 ml ulei;
  • - sare, piper;
  • - 500 ml apa;
  • Pentru foi:
  • - 2 verze murate de marime medie;
  • Pentru sos:
  • - 2 linguri bulion;
  • - 1 cana zeama de varza;
  • - apa;

Mod de preparare

1. Se aleg foile de varza si se taie aproximativ 50 de foi;

2. Se pregatesc legumele pentru umplutura - se curata, apoi ceapa se taie mica, morcovul si celelalte radacinoase se dau pe razatoare, se spala orezul, se curata si se taie marunt ciupercile;

3. Se pune intr-o tigaie uleiul si se incinge, se adauga ceapa , se caleste putin, apoi se adauga ciupercile taiate si se lasa sa fiarba 15 min amestecand continuu; se adauga radacinoasele date pe razatoare si se continua fierberea pana se inmoaie ingredientele;

4. Se adauga orezul si 500 ml apa si se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul pe jumatate;

5. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust;

6. Se umplu foile de varza cu umplutura, se aseaza in vasul in care s-a tocat in prealabil pe fund varza, se acopera si deasupra cu varza tocata, se pune zeama de la varza, bulionul si apa cat sa acopere sarmalutele;

7. Se fierb 2 ore- 2 ore si jumatate , pana se inmoaie varza, avand grija sa mai completam cu apa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise