Sarmalute cu sunca afumata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu sunca afumata

Ingrediente

  • 2 verze
  • 500 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 3 cepe
  • 500 g sunca afumata
  • 4 rosii
  • 700 ml bulion
  • cimbru
  • marar
  • condimente pentru sarmale(carne tocata)
  • sare, boia, piper

Mod de preparare

Se pune la fiert sunculita afumata, timp de 2 ore(poza 1).

Se curata varza de frunzele superficiale, se scoate cotorul si se opareste in apa clocotita cu sare.

Se desprind cu grija foile de varza, se inlatura nervurile, si se lasa deoparte, acoperite.

Se curata cele 3 cepe, se toaca marunt si se prajesc in putin ulei, se adauga orezul spalat, se amesteca bine, apoi se adauga si carnea tocata(poza 2, 3). Se pune sare, boia, piper, cimbru si se amesteca bine, apoi se ia de pe foc.

Se oparesc rosiile, se ia pielita jos, si se toaca cubulete(poza 4).

Se taie marunt o jumatate de varza pentru fiert.

Se pregateste oala in care fierbem sarmalutele in felul urmator: se pune putin ulei pe fund, se aseaza cimbru si marar, apoi varza tocata si cele 4 rosii decojite si taiate cubulete(poza 5).

Se impacheteaza sarmalutele si se aseaza frumos in oala.

Se taie sunculita afumata bucatele potrivite ca marime, si se aranjeaza printre sarmalute(poza 6, poza 7).

Pe deasupra se mai aseaza un strat de varza tocata,

si se mai presara putin cimbru.

Se toarna apoi apa in care a fiert sunculita, si bulionul. Daca este necesar, se mai adauga putina apa, astfel incit sa acopere sarmalutele(poza 8, poza 9).

Oala se pune la fiert cca 30 min.

Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinte.

(poza 10).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise