Ingrediente
2 verze, 500 g carne tocata, 200 g orez, 3 cepe, 500 g sunca afumata, 4 rosii, 700 ml bulion, cimbru, marar, condimente pentru sarmale(carne tocata), sare, boia, piper
Dificultate: Medie | Timp: 3h
8 voturi
Mod de preparare
Se curata varza de frunzele superficiale, se scoate cotorul si se opareste in apa clocotita cu sare.
Se desprind cu grija foile de varza, se inlatura nervurile, si se lasa deoparte, acoperite.
Se curata cele 3 cepe, se toaca marunt si se prajesc in putin ulei, se adauga orezul spalat, se amesteca bine, apoi se adauga si carnea tocata(poza 2, 3). Se pune sare, boia, piper, cimbru si se amesteca bine, apoi se ia de pe foc.
Se oparesc rosiile, se ia pielita jos, si se toaca cubulete(poza 4).
Se taie marunt o jumatate de varza pentru fiert.
Se pregateste oala in care fierbem sarmalutele in felul urmator: se pune putin ulei pe fund, se aseaza cimbru si marar, apoi varza tocata si cele 4 rosii decojite si taiate cubulete(poza 5).
Se impacheteaza sarmalutele si se aseaza frumos in oala.
Se taie sunculita afumata bucatele potrivite ca marime, si se aranjeaza printre sarmalute(poza 6, poza 7).
Pe deasupra se mai aseaza un strat de varza tocata,
si se mai presara putin cimbru.
Se toarna apoi apa in care a fiert sunculita, si bulionul. Daca este necesar, se mai adauga putina apa, astfel incit sa acopere sarmalutele(poza 8, poza 9).
Oala se pune la fiert cca 30 min.
Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinte.
(poza 10).
Pofta buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Delicioase...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
O bunatate...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
Ramona, foarte frumoase, vin si eu cu ale mele.
Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009
O bunatate Ramona !!!Mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaa....
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009
Felicitari! Imi lasa gura apa
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009
Sunt un deliciu,felicitari.