Sarmalute cu sunca afumata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu sunca afumata

Ingrediente

  • 2 verze
  • 500 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 3 cepe
  • 500 g sunca afumata
  • 4 rosii
  • 700 ml bulion
  • cimbru
  • marar
  • condimente pentru sarmale(carne tocata)
  • sare, boia, piper

Mod de preparare

Se pune la fiert sunculita afumata, timp de 2 ore(poza 1).

Se curata varza de frunzele superficiale, se scoate cotorul si se opareste in apa clocotita cu sare.

Se desprind cu grija foile de varza, se inlatura nervurile, si se lasa deoparte, acoperite.

Se curata cele 3 cepe, se toaca marunt si se prajesc in putin ulei, se adauga orezul spalat, se amesteca bine, apoi se adauga si carnea tocata(poza 2, 3). Se pune sare, boia, piper, cimbru si se amesteca bine, apoi se ia de pe foc.

Se oparesc rosiile, se ia pielita jos, si se toaca cubulete(poza 4).

Se taie marunt o jumatate de varza pentru fiert.

Se pregateste oala in care fierbem sarmalutele in felul urmator: se pune putin ulei pe fund, se aseaza cimbru si marar, apoi varza tocata si cele 4 rosii decojite si taiate cubulete(poza 5).

Se impacheteaza sarmalutele si se aseaza frumos in oala.

Se taie sunculita afumata bucatele potrivite ca marime, si se aranjeaza printre sarmalute(poza 6, poza 7).

Pe deasupra se mai aseaza un strat de varza tocata,

si se mai presara putin cimbru.

Se toarna apoi apa in care a fiert sunculita, si bulionul. Daca este necesar, se mai adauga putina apa, astfel incit sa acopere sarmalutele(poza 8, poza 9).

Oala se pune la fiert cca 30 min.

Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinte.

(poza 10).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor