autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
1 varza dulce de 2-2,5 kg, 400 g carne de curcan tocata, 100 g carnat afumat, 2 cepe, 50 g orez, 2 rosii, 1 ardei rosu mic, 50 ml ketchup de rosii si ardei, 300 ml bulion, 1 legatura marar, sare, piper, paprika, condimente pentru sarmale, 3-4 lingurite faina, 50 ml ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala. Cand fierbe se pune in ea varza si se roteste pe toate partile. Dupa 3-4 minute se scoate cu doua furculite intr-un castron si se desfac usor frunzele de pe exterior, ca o floare. Partea din mijloc se taie mai de jos, lasand doar marginile mai inalte si se mai scobeste cuibul ca sa faceti loc pentru sarmalute.
De pe partea pe care ati scos-o se desfac foile pentru sarmalute iar miezul si ce a ramas de la scobit se toaca marunt.
Se pregateste umplutura: caliti ceapa tocata marunt in ulei, adaugati ketchup, ardei rosu tocat si putina apa. Cand s-au inmuiat adaugati verdeata tocata si orezul, condimentati si lasati pe foc pana scade de tot zeama. Adaugati-le intr-un castron peste carnea de curcan, mai adaugati verdeata tocata si condimente, dupa gust, si omogenizati.
Intr-o cratita mai mare puneti un pat de felii de rosii, asezati intr-o parte sau in mijloc cuibul, apoi incepeti sa infasurati sarmalutele. Asezati-le in cuib cat mai inghesuite iar restul sarmalutelor puneti-le radial in jurul cuibului sau intr-o parte, cum aveti loc.
Peste sarmalute puneti varza tocata, felii de carnati, rosii, verdeata si apa, 200 ml bulion, cat sa le acopere putin. Dati-le la cuptorul incalzit, la foc mic, aproximativ o ora, pana se rumenesc frumos.
Preparati un sos din faina desfacuta in 100 ml bulion, marar tocat, condimente si turnati-l deasupra. Mai lasati la cuptor 10 minute.
Cand sunt gata le asezati pe un platou: cuibul il luati cu totul cu doua palete sau linguri mai mari, langa el asezati sarmalute, sos, feliile de carnat rumenite si garnisiti cu putina smantana, verdeata, ardei iute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu ananas si ciuperci

Pulpe de pui cu ananas si ciuperci

1. Pulpele se spala bine cu apa rece, se curata se dezoseaza, se cresteaza si se pun in tigaia grill

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce

703 voturi    54 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte gustoase!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Mmm ce bune trebuie sa fi fost!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Apetisanta reteta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Silvia, nu vei regreta. Sa imi spui cum a iesit.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      M-ai convins,o sa fac si eu.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place. Sarmalutele din cuib sunt cele mai gustoase si foarte usor de mancat. Sunt atat de mici incat incap intr-o lingura.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Arata super si cred ca este mare chinul, dar merita facut.10 cu felicitari.

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      E foarte complicata, dar cred ca totusi o data merita de incercat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 1 varza dulce de 2-2,5 kg
  • 400 g carne de curcan tocata
  • 100 g carnat afumat
  • 2 cepe
  • 50 g orez
  • 2 rosii
  • 1 ardei rosu mic
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei
  • 300 ml bulion
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • paprika
  • condimente pentru sarmale
  • 3-4 lingurite faina
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza dulce la cuptor