autor:

iuliana tarnoveanu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
-1/2 kg carne de curcan, -2-3 cepe mijlocii, -1cescuta de orez, -2-3chite dragavei (cu frunze mari), -paste de tomate, -cimbru, -foi de dafin, -vegeta

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei se dau intr-un clocot apoi dupa ce sau racit se impatrureste carnea pregatita ca mai inainte.Se aseaza sarmalutele in straturi in vasul de fierbere,se pune cimbru ,foi de dafin si vegeta dupa gust.Se pot servi cu smintina ,iaurt etc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de curcan invelite in dragavei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din carne de pui in sos picant

Chiftele din carne de pui in sos picant

Pentru Kofla Mixture: Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MARIANA , 17 august 2017

    Draga mea, cred ca sunt foarte bune, dar ar trebui sa spui ca frunzele de dragavei, sunt de fapt frunze de stevie.Nu toata lumea stie ce este "dragavei ".Mult succes in continuare.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Trebuie sa fie delicioase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Excelente...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Super bune!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Foarte bune sarmalute!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Iuliana...mi-ai facut o pofta !!! Mai ales ca am reusit in sfarsit sa aflu ce sunt ...dragaveii !!! Dragavei= Stevie Eu nu pun foaie de dafin la sarmale...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1/2 kg carne de curcan
  • -2-3 cepe mijlocii
  • -1cescuta de orez
  • -2-3chite dragavei (cu frunze mari)
  • -paste de tomate
  • -cimbru
  • -foi de dafin
  • -vegeta

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Drob

Drob

Se fierb maruntaiele de miel,ficatul de pui si de porc dupa care se trec prin masina de tocat,se

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

MARIANA

Draga mea, cred ca sunt foarte bune, dar ar trebui sa spui ca frunzele de dragavei, sunt de fapt frunze de stevie.Nu toata lumea stie ce este "dragavei ".Mult succes in continuare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Carnati traditionali de porc