autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute de manzat in frunze diferite

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
450 carne de manzat (tocata), 50-60 frunze de: tei, hrean, spanac, loboda, vita de vie, stevie, gulie si varza dulce, 2-3 linguri orez, 1 legatura ceapa verde (1 ceapa veche), cateva ciuperci (optional), marar, patrunjel, 1 rosie, 300 ml bulion sau bors, 100 ml ketchup din rosii si ardei rosu, 100 ml smantana, 3-4 lingurite faina, sare, piper, paprika, 4-5 foi de dafin, 20 ml ulei, 1 cub concentrat costita afumata, 150 g cabanos si/sau carnat afumat, 1 ardei iute verde (si/sau 1 ardei iute rosu)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea se toaca (sau folositi carne tocata).
Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti sa caliti ceapa verde tocata, ciupercile tocate, concentratul de costita. Adaugati verdeata tocata, ketchup (sau o rosie si un ardei tocate marunt).
Dupa vreo 10 minute adaugati orezul ales si spalat si mai caliti pana ce compozitia nu mai are zeama.
Luati de pe foc tigaia si rasturnati continutul intr-un lighenas. Puneti condimente, dregeti gustul si omogenizati compozitia.
Frunzele se spala cu apa fierbinte, nu se oparesc pentru ca se vor rupe la infasurat. Se oparesc mai tare frunzele de vita de vie si foile de varza dulce. Puteti folosi deodata cat mai multe feluri de frunze. Gustul va fi special.
Se infasoara sarmalutele. Eu le fac cam de 5-6 cm. Vor iesi aproximativ 60-80 bucati.
Se pun intr-un vas de Jena sau intr-o tava mai adanca, puneti peste ele borsul sau bulionul, putina apa, daca mai trebuie, felii de rosii, bucatele de cabanos crestat si cateva felii carnat afumat. Se dau la cuptor 50-60 minute la foc mic, acoperite cu capac de frunze.
Cand le scoateti din cuptor, indepartati frunzele de deasupra si mai lasati-le la rumenit aproximativ 10 minute.
Se servesc cu smantana si eventual putin ketchup pentru decor, cateva feliute de ardei iute (cine doreste).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de manzat in frunze diferite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Carnea de pui se pune intr-un castron, se amesteca cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Coaste de porc cu dovlecel si cartofi gratinati

Coaste de porc cu dovlecel si cartofi gratinati

Se condimenteaza coastele cu sare, piper, boia, ulei si cimbru si se pun pe gratarul mediu incins.

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Frumoasa prezentare.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Maine fac si eu sarmalute...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Interesanta reteta cu diverse frunze de invelit sarmalele. Cu vita de vie am gatit si eu si pot spune ca imi plac mai mult decat cele cu varza si parca sunt mult mai usoare!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Arata de nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 450 carne de manzat (tocata)
  • 50-60 frunze de: tei
  • hrean
  • spanac
  • loboda
  • vita de vie
  • stevie
  • gulie si varza dulce
  • 2-3 linguri orez
  • 1 legatura ceapa verde (1 ceapa veche)
  • cateva ciuperci (optional)
  • marar
  • patrunjel
  • 1 rosie
  • 300 ml bulion sau bors
  • 100 ml ketchup din rosii si ardei rosu
  • 100 ml smantana
  • 3-4 lingurite faina
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 4-5 foi de dafin
  • 20 ml ulei
  • 1 cub concentrat costita afumata
  • 150 g cabanos si/sau carnat afumat
  • 1 ardei iute verde (si/sau 1 ardei iute rosu)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Creier pane