autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute de manzat in frunze diferite

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
450 carne de manzat (tocata), 50-60 frunze de: tei, hrean, spanac, loboda, vita de vie, stevie, gulie si varza dulce, 2-3 linguri orez, 1 legatura ceapa verde (1 ceapa veche), cateva ciuperci (optional), marar, patrunjel, 1 rosie, 300 ml bulion sau bors, 100 ml ketchup din rosii si ardei rosu, 100 ml smantana, 3-4 lingurite faina, sare, piper, paprika, 4-5 foi de dafin, 20 ml ulei, 1 cub concentrat costita afumata, 150 g cabanos si/sau carnat afumat, 1 ardei iute verde (si/sau 1 ardei iute rosu)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea se toaca (sau folositi carne tocata).
Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti sa caliti ceapa verde tocata, ciupercile tocate, concentratul de costita. Adaugati verdeata tocata, ketchup (sau o rosie si un ardei tocate marunt).
Dupa vreo 10 minute adaugati orezul ales si spalat si mai caliti pana ce compozitia nu mai are zeama.
Luati de pe foc tigaia si rasturnati continutul intr-un lighenas. Puneti condimente, dregeti gustul si omogenizati compozitia.
Frunzele se spala cu apa fierbinte, nu se oparesc pentru ca se vor rupe la infasurat. Se oparesc mai tare frunzele de vita de vie si foile de varza dulce. Puteti folosi deodata cat mai multe feluri de frunze. Gustul va fi special.
Se infasoara sarmalutele. Eu le fac cam de 5-6 cm. Vor iesi aproximativ 60-80 bucati.
Se pun intr-un vas de Jena sau intr-o tava mai adanca, puneti peste ele borsul sau bulionul, putina apa, daca mai trebuie, felii de rosii, bucatele de cabanos crestat si cateva felii carnat afumat. Se dau la cuptor 50-60 minute la foc mic, acoperite cu capac de frunze.
Cand le scoateti din cuptor, indepartati frunzele de deasupra si mai lasati-le la rumenit aproximativ 10 minute.
Se servesc cu smantana si eventual putin ketchup pentru decor, cateva feliute de ardei iute (cine doreste).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de manzat in frunze diferite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu  masline

Mancare de limba cu masline

Se fierbe limba in oala cu presiune in apa cu sare si piper . Se scoate, se raceste si se dezgoleste

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Saramura din piept de pui

Saramura din piept de pui

Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta se taie cubulete. Rosiile

16 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Frumoasa prezentare.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Maine fac si eu sarmalute...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Interesanta reteta cu diverse frunze de invelit sarmalele. Cu vita de vie am gatit si eu si pot spune ca imi plac mai mult decat cele cu varza si parca sunt mult mai usoare!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Arata de nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 450 carne de manzat (tocata)
  • 50-60 frunze de: tei
  • hrean
  • spanac
  • loboda
  • vita de vie
  • stevie
  • gulie si varza dulce
  • 2-3 linguri orez
  • 1 legatura ceapa verde (1 ceapa veche)
  • cateva ciuperci (optional)
  • marar
  • patrunjel
  • 1 rosie
  • 300 ml bulion sau bors
  • 100 ml ketchup din rosii si ardei rosu
  • 100 ml smantana
  • 3-4 lingurite faina
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 4-5 foi de dafin
  • 20 ml ulei
  • 1 cub concentrat costita afumata
  • 150 g cabanos si/sau carnat afumat
  • 1 ardei iute verde (si/sau 1 ardei iute rosu)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
“Bamyah”-Mancare de bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca