autor:

Simona

» » Retete de post

Sarmalute de post

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2012

Ingrediente
3 cepe, 1 morcov, 450 gr orez,, 30-35 foi de varza murata,, sare, piper, condimente pt sarmale( Fuchs), ½ lingurita marar uscat, ½ lingurita cimbru, o lingura rasa faina, O cana si jumatate apa calda, Boia de ardei, 400 ml suc de rosii, 1 lingurita zahar, 200 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade fin si se pun la calit in 100 ml ulei, intr-o tigaie incapatoare, pana devin aurii. Orezul se spala si se scurge de apa, se adauga peste ceapa si morcovul calite. Se lasa pe foc, adaugand treptat apa calda. Se condimenteaza cu condimente Fuchs, sare piper, boia, marar si 2 linguri din sucul de rosii. Se fierbe la foc mic , cu capac, pana scade apa si se umfla orezul. Se amesteca faina in compozitie si se lasa la racit. Se formeaza sarmale si se aseaza intr-o cratita joasa, pe un strat de varza tocata. Se toarna restul de ulei deasupra si o cana cu apa. Se presara cimbrul, se acopera cu un capac si se fierb la foc mic pe aragaz 30 min, dupa care se toarna sucul de rosii( amestecat cu zaharul si un praf de sare) si se pun la cuptor, fara capac, pentru o ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmalute de post cu ciuperci

Sarmalute de post cu ciuperci

1. Calim ceapa in 50 ml ulei pana devine aurie. Adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba

114 voturi    23 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Sarmalute in foi de varza de post

Sarmalute in foi de varza de post

Intr-o tigaie mai mare punem 100 ml.ulei la incins. Curatam toata ceapa o spalam apoi o taiem marunt

21 voturi    15 comentarii
1h 50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2012

    Foarte aromate!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h 35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 450 gr orez,
  • 30-35 foi de varza murata,
  • sare
  • piper
  • condimente pt sarmale( Fuchs)
  • ½ lingurita marar uscat
  • ½ lingurita cimbru
  • o lingura rasa faina
  • O cana si jumatate apa calda
  • Boia de ardei
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

41 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Chec de post in trei culori