autor:

Simona

» » Retete de post

Sarmalute de post

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2012

Ingrediente
3 cepe, 1 morcov, 450 gr orez,, 30-35 foi de varza murata,, sare, piper, condimente pt sarmale( Fuchs), ½ lingurita marar uscat, ½ lingurita cimbru, o lingura rasa faina, O cana si jumatate apa calda, Boia de ardei, 400 ml suc de rosii, 1 lingurita zahar, 200 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade fin si se pun la calit in 100 ml ulei, intr-o tigaie incapatoare, pana devin aurii. Orezul se spala si se scurge de apa, se adauga peste ceapa si morcovul calite. Se lasa pe foc, adaugand treptat apa calda. Se condimenteaza cu condimente Fuchs, sare piper, boia, marar si 2 linguri din sucul de rosii. Se fierbe la foc mic , cu capac, pana scade apa si se umfla orezul. Se amesteca faina in compozitie si se lasa la racit. Se formeaza sarmale si se aseaza intr-o cratita joasa, pe un strat de varza tocata. Se toarna restul de ulei deasupra si o cana cu apa. Se presara cimbrul, se acopera cu un capac si se fierb la foc mic pe aragaz 30 min, dupa care se toarna sucul de rosii( amestecat cu zaharul si un praf de sare) si se pun la cuptor, fara capac, pentru o ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmalute de post cu ciuperci

Sarmalute de post cu ciuperci

1. Calim ceapa in 50 ml ulei pana devine aurie. Adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba

100 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Sarmalute in foi de vita de post

Sarmalute in foi de vita de post

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine

25 voturi    11 comentarii
2h 15 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2012

    Foarte aromate!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h 35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 450 gr orez,
  • 30-35 foi de varza murata,
  • sare
  • piper
  • condimente pt sarmale( Fuchs)
  • ½ lingurita marar uscat
  • ½ lingurita cimbru
  • o lingura rasa faina
  • O cana si jumatate apa calda
  • Boia de ardei
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

39 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Mozaic