autor:

Simona

» » Retete de post

Sarmalute de post

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2012

Ingrediente
3 cepe, 1 morcov, 450 gr orez,, 30-35 foi de varza murata,, sare, piper, condimente pt sarmale( Fuchs), ½ lingurita marar uscat, ½ lingurita cimbru, o lingura rasa faina, O cana si jumatate apa calda, Boia de ardei, 400 ml suc de rosii, 1 lingurita zahar, 200 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade fin si se pun la calit in 100 ml ulei, intr-o tigaie incapatoare, pana devin aurii. Orezul se spala si se scurge de apa, se adauga peste ceapa si morcovul calite. Se lasa pe foc, adaugand treptat apa calda. Se condimenteaza cu condimente Fuchs, sare piper, boia, marar si 2 linguri din sucul de rosii. Se fierbe la foc mic , cu capac, pana scade apa si se umfla orezul. Se amesteca faina in compozitie si se lasa la racit. Se formeaza sarmale si se aseaza intr-o cratita joasa, pe un strat de varza tocata. Se toarna restul de ulei deasupra si o cana cu apa. Se presara cimbrul, se acopera cu un capac si se fierb la foc mic pe aragaz 30 min, dupa care se toarna sucul de rosii( amestecat cu zaharul si un praf de sare) si se pun la cuptor, fara capac, pentru o ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmalute de post

Sarmalute de post

Pentru ca azi e zi de post si vineri la fel, m-am gandit sa fac repede niste sarmalute de post. Am

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2012

    Foarte aromate!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h 35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 450 gr orez,
  • 30-35 foi de varza murata,
  • sare
  • piper
  • condimente pt sarmale( Fuchs)
  • ½ lingurita marar uscat
  • ½ lingurita cimbru
  • o lingura rasa faina
  • O cana si jumatate apa calda
  • Boia de ardei
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

42 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Galbiori cu sos de rosii