autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute cu carne de vitel in foi de vita fierte in vin alb

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg carne vitel, 3 cepe, 2 legaturi marar, 4-5 linguri orez(dupa gust), pasta de tomate, 3-4 rosii, sare,, Pentru fierberea acestor sarmalute folositi numai vin alb.Nu adaugati bors sau apa.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

23 voturi

Mod de preparare

Frunza de vita se opareste si se foloseste intreaga sau se taie in functie de marimea ei.Se ruleaza cu partea lucioasa in exterior pentru a avea un aspect placut.
Carnea tocata se amesteca cu condimente, sare, piper, mararul si ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati .Se amesteca foarte bine compozitia si se toarna putin ulei si putina apa minerala pentru a deveni pufoasa compozitia.
Pe bucata de vita se aseaza putina compozitie si se invelesc cu grija sa nu se desfaca in timpul fierberii.
Se aseaza sarmalele in cratita,se adauga feliile de rosii decojite,pasta de tomate.Se toarna vin alb pana sunt acoperite sarmalele.Aceste sarmalute cu carne de vitel sau carne de vita vor iesi extraordinar de fragede si de gustoase fierte in vin.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie putin,iar apoi se introduce vasul la cuptor pana sunt fierte si rumenite.Daca mai este cazul se mai completeaza cu vin.
Se servesc cu iaurt sau smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de vitel in foi de vita fierte in vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gratar din ceafa de porc

Gratar din ceafa de porc

Feliezi ceafa, o lasi la marinat pentr o ora in amestec de vin, sare, condimente dupa placere, ceapa,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
File de pasare cu rosioare chery

File de pasare cu rosioare chery

Intr-un vas rezistent la cuptor (pyrex)se pun componentele pentru sos ,se amesteca si se dau la cuptor

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Va multumesc mult...Si sarmalutele voastre arata excelent ...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Ce gust si arome!!!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Foarte gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Bine mai arata !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Pentru ca sarmalutele sa aiba un gust acrisor, obisnuiesc sa pun pe fundul vasului macris,iar cand le servesc , folosesc doar smantana ,fara iaurt, care ar da un gust prea acru preparatului.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Eu le fierb putin cu apa si apoi adaug un amestec din iaurt cu smantana. Asa continua sa fiarba pina sunt fierte. Sunt o minunatie !!! Vali, trebuie sa incerc sa le fierb si eu in vin...dar pe urma cine conduce masina ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

23 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel
  • 3 cepe
  • 2 legaturi marar
  • 4-5 linguri orez(dupa gust)
  • pasta de tomate
  • 3-4 rosii
  • sare,
  • Pentru fierberea acestor sarmalute folositi numai vin alb.Nu adaugati bors sau apa.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...Si sarmalutele voastre arata excelent ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Favas á Algarvia