autor:

Sidy

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Sarmalute dietetice cu ciuperci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
1 varza proaspata, 2 cutii ciuperci, 1 ceapa, 1 morcov mare, telina, 200 g orez, 2linguri pasta de gogosari, 1/2 l bulion facut in casa, cimbru, marar, sare cu verdeturi, piper proaspat macinat, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Varza se opareste in apa clocotita cateva minute, apoi se desprind frunzele de pe ea. Daca frunzele din mijloc nu sunt bine oparite, dupa ce am dat jos cateva randuri de varza, reintroducem varza in apa clocotita.
Taiem ceapa si ciupercile marunt iar morcovul si telina le radem.
Punem 2 linguri ulei la incalzit apoi sotam putin ceapa si morcovul.
Adaugam ciupercile, orezul si toate celelalte condimente.
Mararul il tocam si il adaugam si pe acesta.
In fiecare frunza punem cam o lingura de compozitie si rulam sarmalutele. Daca frunzele sunt prea mari le taiem in doua.
Intr-un vas asezam pe fundul acestuia varza taiata marunt si cimbru apoi montam sarmalutele. Deasupra lor asezam varza marunta ramasa( frunzele ramase le taiem fideluta)Adaugam apa cat sa cuprinda sarmalele si le dam la foc mic sa fiarba o ora pina e fiarta varza.
Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul si lasam sa fiarba in continuare.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dietetice cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita de vinete cu ardei copti

Tocanita de vinete cu ardei copti

Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele

19 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Cascaval pane cu salata verde si cartofi prajiti

Cascaval pane cu salata verde si cartofi prajiti

Prajesti cartofii in ulei incins. Presari cu sare, inainte sa-i asezi pe farfurie. Tai felii de cascaval,

14 voturi    9 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Sarmalele cu ciuperci sunt preferatele mele. Excelenta reteta!*****

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Ce bine arata sarmalutele , as putea da o fuga pina la Oradea !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Delicioase!!! am sã fac si eu :)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Asa le face si mama ....yami yami.... O primavara cat mai frumoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mihai (Chef de cuisine)

Sarmalele cu ciuperci sunt preferatele mele. Excelenta reteta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Fasole cu sos de ardei copti