autor:

silviana maftei

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute dobrogene in oala de lut

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
3 verze murate, 1 kg carne amestec( porc,vita), 200g sunca afumata, 5 linguri orez, 3 cepe, 4 linguri ulei, 4 linguri bulion, 1 lingurita de cimbru, 1/2 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita boia de ardei iute,sau 1 ardei iute, 3 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 5h

11 voturi

Mod de preparare

Un vas de ceramica smaltuita cu capac
Trebuie sa incercati, savoarea sarmalelor fierte in oala de lut este de ne descris,se fierb la foc mediu 4 ore
preparare:se desfac verzele si se aleg frunzele bune de impachetat,restul se toaca.
In vasul de lut se aseaza un strat de varza tocata si bucatele de sunca afumata
Se taie ceapa julien si se inabuse in 4 linguri de ulei
Se adauga carnea,orezul, cimbrul,piperul,boiaua,bulionul(1 lingura)totul se amesteca pe foc 5 minute
Se intinte foaia de sarma se pune o lingurita din compozitia de carne,se infasoara sarmaua si tot asa pina se termina compozitia de carne
Restul de foi se toaca fin .
Se aseaza sarmalele in vasul de lut, la mijloc se aseaza varza, restul de sunca,bulionul diluat cu apa
cimbrul si foile de dafin
Se complecteaza cu zeama de varza sau apa (asta depinde de cit de acra este zeama de varza),se pune cpacul si se da la cuptor
Cu mamaliga,ardei iute si o gura de palinca sau tuica este o minune
Merita sa incercati si varianta cu vasul de lut!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dobrogene in oala de lut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de vita cu mazare

Limba de vita cu mazare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si

15 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Varza cu berbecut

Varza cu berbecut

- Taiem varza fideluta. - Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit cu un praf de sare. -

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    De;i, deabia am mâncat o porşie de sarmăluţe făcute de mine(şi ştii pentru fiecare, ale ei sunt cele mai bune), când am citit reţeta ta mi-a lăsat gura apă!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    stiu ca savoarea sarmalelor in oala de lut e de necontestat!

Dificultate

Redusa

Timp

5h

11 voturi

Ingrediente

  • 3 verze murate
  • 1 kg carne amestec( porc,vita)
  • 200g sunca afumata
  • 5 linguri orez
  • 3 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri bulion
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute,sau 1 ardei iute
  • 3 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Tocanita de pui cu ciuperci