autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Ingrediente
-1 bucata dovleac placintar,, -1 bucata dovleac patisson,, -1 kg.ceapa,, -1 bucata praz,, -500 gr.orez,, -1 lingura sare,, -1 lingurita oregano,, -1 lingurita tarhon,, -1 l.suc de rosii,, -1 kg.carne tocata de vita,, -3 oua,, -300 ml.ulei,, -foi de vita de vie,, -100 gr.bulion de gogosari.

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit in ulei,se toaca si prazul si se pune peste ceapa si cand isi schimba putin culoarea,se opreste focul.
-Se clateste orezul si se pune la fiert cu putina apa,asa cam cat sa depaseasca 1cm.orezul si cand apa dispare se pune orezul intr-un vas.Peste orez se adauga ceapa si prazul prajit,se adauga ouale,carnea tocata,oreganul,tarhonul,bulionul de gogosari,sarea si se omogenizeaza compozitia.
-Se pune apa intr-un vas si cand da in clocot se pun foile de vita de vie,se amesteca si se opreste focul,Frunzele isi schimba imediat culoarea si se pot rula usor.
-Se taie capacele la dovleci,se scoate miezul,de la dovleacul placintar,se foloseste miezul pentru a pregati o delicioasa placinta si se umplu cu sarmalute.
-Se toarna peste sarmalute suc de rosii,suc ce a fost obtinut prin presarea unor rosii prin sita de cernut faina de porumb.
-Se pun capacele la dovleci si se dau la cuptor si cand intra usor o scobitoare in dovleac,este semn ca sarmalutele sunt fierte.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci champignon al dente

Ciuperci champignon al dente

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga

6 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • -1 bucata dovleac placintar,
  • -1 bucata dovleac patisson,
  • -1 kg.ceapa,
  • -1 bucata praz,
  • -500 gr.orez,
  • -1 lingura sare,
  • -1 lingurita oregano,
  • -1 lingurita tarhon,
  • -1 l.suc de rosii,
  • -1 kg.carne tocata de vita,
  • -3 oua,
  • -300 ml.ulei,
  • -foi de vita de vie,
  • -100 gr.bulion de gogosari.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

204 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Broccoli la cuptor