Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

Ingrediente

  • -1 bucata dovleac placintar,
  • -1 bucata dovleac patisson,
  • -1 kg.ceapa,
  • -1 bucata praz,
  • -500 gr.orez,
  • -1 lingura sare,
  • -1 lingurita oregano,
  • -1 lingurita tarhon,
  • -1 l.suc de rosii,
  • -1 kg.carne tocata de vita,
  • -3 oua,
  • -300 ml.ulei,
  • -foi de vita de vie,
  • -100 gr.bulion de gogosari.

Mod de preparare

-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit in ulei,se toaca si prazul si se pune peste ceapa si cand isi schimba putin culoarea,se opreste focul.

-Se clateste orezul si se pune la fiert cu putina apa,asa cam cat sa depaseasca 1cm.orezul si cand apa dispare se pune orezul intr-un vas.Peste orez se adauga ceapa si prazul prajit,se adauga ouale,carnea tocata,oreganul,tarhonul,bulionul de gogosari,sarea si se omogenizeaza compozitia.

-Se pune apa intr-un vas si cand da in clocot se pun foile de vita de vie,se amesteca si se opreste focul,Frunzele isi schimba imediat culoarea si se pot rula usor.

-Se taie capacele la dovleci,se scoate miezul,de la dovleacul placintar,se foloseste miezul pentru a pregati o delicioasa placinta si se umplu cu sarmalute.

-Se toarna peste sarmalute suc de rosii,suc ce a fost obtinut prin presarea unor rosii prin sita de cernut faina de porumb.

-Se pun capacele la dovleci si se dau la cuptor si cand intra usor o scobitoare in dovleac,este semn ca sarmalutele sunt fierte.Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise