-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit in ulei,se toaca si prazul si se pune peste ceapa si cand isi schimba putin culoarea,se opreste focul.
-Se clateste orezul si se pune la fiert cu putina apa,asa cam cat sa depaseasca 1cm.orezul si cand apa dispare se pune orezul intr-un vas.Peste orez se adauga ceapa si prazul prajit,se adauga ouale,carnea tocata,oreganul,tarhonul,bulionul de gogosari,sarea si se omogenizeaza compozitia.
-Se pune apa intr-un vas si cand da in clocot se pun foile de vita de vie,se amesteca si se opreste focul,Frunzele isi schimba imediat culoarea si se pot rula usor.
-Se taie capacele la dovleci,se scoate miezul,de la dovleacul placintar,se foloseste miezul pentru a pregati o delicioasa placinta si se umplu cu sarmalute.
-Se toarna peste sarmalute suc de rosii,suc ce a fost obtinut prin presarea unor rosii prin sita de cernut faina de porumb.
-Se pun capacele la dovleci si se dau la cuptor si cand intra usor o scobitoare in dovleac,este semn ca sarmalutele sunt fierte.Sa aveti pofta dragilor!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii