SARMALUTE IN FOI DE STEVIE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • stevie
  • carne tocata(porc
  • vita
  • pui
  • curcan
  • miel)
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou(facultativ)
  • piper boabe
  • condimente pentru sarmale
  • marar
  • suc de rosii sau bulion
  • foi de dafin (facultativ)
  • 1 cescuta ulei
  • sare
  • smantana.

Mod de preparare

Se pregateste carnea pentru sarmalute ca la orice tip de sarmale adaugandu-se in plus mararul verde tocat fin.

Stevia se spala bine si se opareste in apa clocotita. Se scoate stevia din apa clocotita si cand aproape s-a racit se incepe imachetarea sarmalutelor, indepartandu-se cu grija nervura mai groasa.

Atentie!Frunzele de stevie sunt mult mai subtiri decat fruna de vita de vie. Sarmalutele vor iesi de dimensiuni mici(3-4 cm).

Dupa ce s-au terminat de impachetat sarmalutele, acestea se vor aseza intr-o cratita (in cercuri concentrice0, se vor acoperii cu apa in care se va pune putin ulei, piperul putina sare si se dau la cuptor la foc potrivit. Vor fi gata f. repede cca. 30 min. Dupa ce s-au fiert se adauga sucul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa . Se mai lasa sa dea cateva clocote , se pun foile de dafin si se scot din cuptor.

Se servesc cu smantana deasupra si marar verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise