Se pregateste carnea pentru sarmalute ca la orice tip de sarmale adaugandu-se in plus mararul verde tocat fin.
Stevia se spala bine si se opareste in apa clocotita. Se scoate stevia din apa clocotita si cand aproape s-a racit se incepe imachetarea sarmalutelor, indepartandu-se cu grija nervura mai groasa.
Atentie!Frunzele de stevie sunt mult mai subtiri decat fruna de vita de vie. Sarmalutele vor iesi de dimensiuni mici(3-4 cm).
Dupa ce s-au terminat de impachetat sarmalutele, acestea se vor aseza intr-o cratita (in cercuri concentrice0, se vor acoperii cu apa in care se va pune putin ulei, piperul putina sare si se dau la cuptor la foc potrivit. Vor fi gata f. repede cca. 30 min. Dupa ce s-au fiert se adauga sucul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa . Se mai lasa sa dea cateva clocote , se pun foile de dafin si se scot din cuptor.
Se servesc cu smantana deasupra si marar verde tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii