Sarmalute in foi de varza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de varza

Ingrediente

  • carne de porc si vita 1 kg
  • 2 cepe
  • 200gr orez
  • patrunjel verde o legatura sare
  • piper
  • cimbru
  • pasta de tomate
  • 300 gr slanina
  • 2 oua
  • varza acra
  • 50 gr ulei.

Mod de preparare

Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste in ulei,peste care se pune orezul se lasa cateva minute dupa care se adauga pasta de tomate.Se adauga aceasta compozitie peste carnea tocata dupa care se pun condimentele,ouale si patrunjelul tocat marunt si se amesteca toate.Varza se spala (in cazul in care este prea acra se tine cateva ore in apa rece)si se taie foile in functie de cat de mari vrem sa ne iasa sarmalutele.Se ia foaia de varza,se pune cate o lingura de carne si se infasoara sarmaua,si tot asa pana terminam compozitia.Varza ramasa se toaca marunt si se adauga jumatate pe fundul oalei,punem cateva bucati de slanina taiata cuburi dupa care incepem sa asejam sarmalele.Punem doua trei randuri de sarmale mai punem slanina si tot asa pana le punem pe toate.Deasupra mai punem cateva bucati de slanina si varza tocata ramasa, mai punem o lingura de bulion punem apa sa acoperim sarmalele si le punem la foc.Le lasam sa fiarba si incercam cu furculita atunci cand se taie varza cu furculita inseamna ca sunt fierte.Se servesc cu mamaliguta calda,smantana si ardei iute .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise