autor:

IONELA

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
carne de porc si vita 1 kg,2 cepe ,200gr orez,patrunjel verde o legatura sare,, pasta de tomate,300 gr slanina,2 oua,varza acra,50 gr ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste in ulei,peste care se pune orezul se lasa cateva minute dupa care se adauga pasta de tomate.Se adauga aceasta compozitie peste carnea tocata dupa care se pun condimentele,ouale si patrunjelul tocat marunt si se amesteca toate.Varza se spala (in cazul in care este prea acra se tine cateva ore in apa rece)si se taie foile in functie de cat de mari vrem sa ne iasa sarmalutele.Se ia foaia de varza,se pune cate o lingura de carne si se infasoara sarmaua,si tot asa pana terminam compozitia.Varza ramasa se toaca marunt si se adauga jumatate pe fundul oalei,punem cateva bucati de slanina taiata cuburi dupa care incepem sa asejam sarmalele.Punem doua trei randuri de sarmale mai punem slanina si tot asa pana le punem pe toate.Deasupra mai punem cateva bucati de slanina si varza tocata ramasa, mai punem o lingura de bulion punem apa sa acoperim sarmalele si le punem la foc.Le lasam sa fiarba si incercam cu furculita atunci cand se taie varza cu furculita inseamna ca sunt fierte.Se servesc cu mamaliguta calda,smantana si ardei iute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza de post

Sarmalute in foi de varza de post

Intr-o tigaie mai mare punem 100 ml.ulei la incins. Curatam toata ceapa o spalam apoi o taiem marunt

21 voturi    15 comentarii
1h 50 min
Retete de post
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sadaf Sadaf , 17 mai 2013

    bune!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Delicioase cu mamaliguta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Ce bune sunt!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Minunate, nu cred ca ma satur vreodata de sarmale.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Felicitari fetelor!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Ambele poze arata de nota 10 cu felicitari.Offff mi-ati adus aminte de sarmale,o bunatate.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Arata foarte bine sarmalutele tale...Nici eu nu folosesc oua la sarmale,dar trebuie incercat...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      wow super reteta, trebuie sa o incerc si eu o data, multumim ca ne prezinti retete mai deosebite .

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Ionela se vede ca vine Craciunul...ai inceput sa te pregatesti si mie mi-ai facut o pofta de sarmale de nu mai pot !!! Felicitari ! Nu am facut niciodata sarmalele cu oua...trebuie incercat !

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      in sfarsit,vad o reteta de sarmale cu oua in ea!:) asa le fac si eu.vaaaaaai,abia astept sa vina craciunul,mor de pofta! sarbatori fericite!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      eu nu pun patrunjel ci maraar in compozitie si ,mai nou, in loc de orez pun gris

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Apetisante

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • carne de porc si vita 1 kg,2 cepe ,200gr orez,patrunjel verde o legatura sare,
  • pasta de tomate,300 gr slanina,2 oua,varza acra,50 gr ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioase cu mamaliguta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana