Sarmalute in foi de varza

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Sarmalute in foi de varza

Ingrediente

  • Ingrediente (50-60 buc.):
  • 0,5 kg carne amestec
  • 0,5 kg fleica
  • 300g slanina afumata (kaizer)
  • 4 kg varza murata
  • 240g orez cu bob rotund
  • 0,5 kg ceapa
  • 200ml ulei
  • 200ml vin rosu sec
  • 125 gr bulion
  • O cutie rosii in bulion
  • marar cu tija, cimbru, boia, piper negru macinat
  • O legatura marar

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei la foc mic cu mare atentie pana devine moale si facuta. In ceapa aproape calita se adauga orezul bine spalat, mirodenii si 2 linguri de bulion. Se amesteca bine, se lasa cateva minute, apoi se da la rece.

Taiati carnea si dati-o prin masina de tocat impreuna cu bucatele fin taiate de kaizer.

Se amesteca impreuna cu orezul, se condimenteaza. Puteti pune mirodenii speciale pentru sarmale din supermaketuri, fara sare, daca varza este deja sarata. Se portioneaza varza, fara cotor, in bucati nu foarte mari. Aici puteti viziona un filmulet daca nu stiti cum sa impachetati sarmalele.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7XvlCiiygi4

Se fac gramajoare de carne, se impacheteaza.

Intr-o cratita lata si nu foarte inalta, se pun fire de marar (tulpina) pe fund, un rand de varza tocata apoi pe margine in forma de raza se pun sarmalutele. Mijlocul sa fie gol. La sfarsit se va umple cu varza tocata si bucati de kaizer. Deasupra sa fie varza tocata si frumos nivelat.

Se pune apa amestecata cu bulion cat sa acopere penultimul strat de sarmale. Se dau la foc iute in prima faza pentru 45 de minute apoi la foc mocnit (acoperit tot timpul) pentru o ora. Se adauga rosiile din bulion si vinul si se lasa pana carnea este facuta si varza moale. Puteti da si la cuptor pentru o jumatate de ora neacoperite.

Presarati marar tocat deasupra si serviti fierbinti cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise