Sarmalute in foi de varza

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Sarmalute in foi de varza

Ingrediente

  • Ingrediente (50-60 buc.):
  • 0,5 kg carne amestec
  • 0,5 kg fleica
  • 300g slanina afumata (kaizer)
  • 4 kg varza murata
  • 240g orez cu bob rotund
  • 0,5 kg ceapa
  • 200ml ulei
  • 200ml vin rosu sec
  • 125 gr bulion
  • O cutie rosii in bulion
  • marar cu tija, cimbru, boia, piper negru macinat
  • O legatura marar

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei la foc mic cu mare atentie pana devine moale si facuta. In ceapa aproape calita se adauga orezul bine spalat, mirodenii si 2 linguri de bulion. Se amesteca bine, se lasa cateva minute, apoi se da la rece.

Taiati carnea si dati-o prin masina de tocat impreuna cu bucatele fin taiate de kaizer.

Se amesteca impreuna cu orezul, se condimenteaza. Puteti pune mirodenii speciale pentru sarmale din supermaketuri, fara sare, daca varza este deja sarata. Se portioneaza varza, fara cotor, in bucati nu foarte mari. Aici puteti viziona un filmulet daca nu stiti cum sa impachetati sarmalele.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7XvlCiiygi4

Se fac gramajoare de carne, se impacheteaza.

Intr-o cratita lata si nu foarte inalta, se pun fire de marar (tulpina) pe fund, un rand de varza tocata apoi pe margine in forma de raza se pun sarmalutele. Mijlocul sa fie gol. La sfarsit se va umple cu varza tocata si bucati de kaizer. Deasupra sa fie varza tocata si frumos nivelat.

Se pune apa amestecata cu bulion cat sa acopere penultimul strat de sarmale. Se dau la foc iute in prima faza pentru 45 de minute apoi la foc mocnit (acoperit tot timpul) pentru o ora. Se adauga rosiile din bulion si vinul si se lasa pana carnea este facuta si varza moale. Puteti da si la cuptor pentru o jumatate de ora neacoperite.

Presarati marar tocat deasupra si serviti fierbinti cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor