Ceapa tocata marunt se caleste in ulei la foc mic cu mare atentie pana devine moale si facuta. In ceapa aproape calita se adauga orezul bine spalat, mirodenii si 2 linguri de bulion. Se amesteca bine, se lasa cateva minute, apoi se da la rece.
Taiati carnea si dati-o prin masina de tocat impreuna cu bucatele fin taiate de kaizer.
Se amesteca impreuna cu orezul, se condimenteaza. Puteti pune mirodenii speciale pentru sarmale din supermaketuri, fara sare, daca varza este deja sarata. Se portioneaza varza, fara cotor, in bucati nu foarte mari. Aici puteti viziona un filmulet daca nu stiti cum sa impachetati sarmalele.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7XvlCiiygi4
Se fac gramajoare de carne, se impacheteaza.
Intr-o cratita lata si nu foarte inalta, se pun fire de marar (tulpina) pe fund, un rand de varza tocata apoi pe margine in forma de raza se pun sarmalutele. Mijlocul sa fie gol. La sfarsit se va umple cu varza tocata si bucati de kaizer. Deasupra sa fie varza tocata si frumos nivelat.
Se pune apa amestecata cu bulion cat sa acopere penultimul strat de sarmale. Se dau la foc iute in prima faza pentru 45 de minute apoi la foc mocnit (acoperit tot timpul) pentru o ora. Se adauga rosiile din bulion si vinul si se lasa pana carnea este facuta si varza moale. Puteti da si la cuptor pentru o jumatate de ora neacoperite.
Presarati marar tocat deasupra si serviti fierbinti cu smantana.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii