Sarmalute in foi de varza acra

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita sau amestec de porc + vita
  • 1 varza acra mare
  • 1 cescuta orez
  • 4 cepe
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 5 - 6 linguri ulei
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Ceapa tocata se se caleste usor in ulei apoi se adauga orezul spalat si scurs de apa, un praf de sare si doua linguri de pasta de tomate. Se da tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Toata aceasta compozitie se rastoarna peste carnea tocata, se adauga mararul, cimbrul, sarea si cele doua oua. Se framanta bine si se mai adauga o cescuta de apa.

Daca frunzele de varza sunt prea mari, se taie in mai multe bucati. Se impacheteaza sarmalutele, se aseaza in oala si se toarna apa calda peste ele cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic o ora, se adauga cimbru, frunzele de dafin si doua linguri de pasta de tomate.

Se dau la cuptor sa se rumeneasca inca 45 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise