autor:

anaandronel

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Ingrediente
o varza infoiata, , 350 gr de carne tocata, , un praz, , o ceapa, , un morcov, , u telina micuta, , un polonic de orez, , marar si patrunjel, , o cutie de rosii intregi in suc propriu, , un ou, , o cana de bors (pt cei de acasa, ca eu am pus doua linguri de praf de bors magic), , doua linguri de concentrat de bulion de rosii, , sare, piper negru, putin cimbru

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Incepem cu ceapa si prazul taiate fin si puse la calit dar acoperite,asa cei cu probleme de ficat sau stomac nu vor avea dureri,morcovul si telina le dam pe razatoare si le adaugam peste ceapa si le acoperim.Cind sunt bine calinte adaugam orezul si il invirtim un pic dupa care adaugam o jumate de pahar de apa,acoperim cratita si stingem focul.Cind sa racit adaugam toata compozitia inpreuna cu rosiile taiate marunt si sucul din ele peste carne,punem oul si mararul si patrunjelul taiate marunt,dupa gust adaugam sare si piper,intotdeauna un pic mai mult pt ca orezul inghite sare multa.Intre timp punem o oala cu apa la fiert si cu o lingurita de sare, cind da in clocot punem ;ori foile de varza pe rind sau scoatem cotorul si punem varza in apa ce clocoteste. Atentie, cotorul trebuie sa fie bine scos si cit mai in adincime,dar cine are rabdare poate pune foaie cu foaie.



Cred ca la majoritatea stiti dece sunt mai bune verzele infoiate,dar am sa scriu pentru cei mai tineri si care nu stiu ca varza batuta,aia mai alba la culoare,are frunza mai tare si e mai greu de desfacut, si la fiert dureaza mai mult, pe cind aia infoiata si mai verde la culoare e mult mai usor de invirtit si de fiert,binenteles si gustul e diferit.



Dupa ce frunzele sunt oparite le lasati sa se raceasca pentru a le putea invirti. Eu am o tava speciala cu capac o folosesc cind fac puiul intreg si am uns bine cu margarina de prajit (puteti pune ulei la fel de bine) si am tocat citeva foi ce nu le puteam folosi,alea mai mici,si le-am pus pe fundul tavii. Peste am asezat sarmalutele una cite una dar nu ingramadite (asta o stiu de la bunica mea ca imi zicea tot timpul numai alea de vita de vie se pun bine adunate)si la sfirsit doua trei frunze cite intra ca sa acoperim sarmalele din tava.Adaugati un pahar de apa si puneti capacul pe tava sau daca nu aveti ca a mea puteti acoperi cu o foaie de aluminiu,si dati la cuptor la foc mijlociu(150°)si cam la jumatea timpului adaugati peste sarmalute cana de bors cu cele doua linguri de bulion,agitati bine tava si o dati la loc in cuptor. Eu le-am lasat la cuptor o ora si 15'.

Sper sa va iasa la fel de bune ca ale mele si...

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Se spala bucatile de piept de pui, se sterg de apa , se taie in felii de snitele se pudreaza cu sare

9 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat.

4 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Sunt preferatele mele,nu refuz niciodata o portie sau 2 de sarmale!!!Gustoase!!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • o varza infoiata
  • 350 gr de carne tocata
  • un praz
  • o ceapa
  • un morcov
  • u telina micuta
  • un polonic de orez
  • marar si patrunjel
  • o cutie de rosii intregi in suc propriu
  • un ou
  • o cana de bors (pt cei de acasa
  • ca eu am pus doua linguri de praf de bors magic)
  • doua linguri de concentrat de bulion de rosii
  • sare
  • piper negru
  • putin cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Sunt preferatele mele,nu refuz niciodata o portie sau 2 de sarmale!!!Gustoase!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
RASOL DIN CARNE DE PASARE