autor:

iuliana tarnoveanu

» » Mancaruri cu carne

sarmalute in foi de varza

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Aceleasi ca si la reteta" Sarmale in invelite in dragavei", -o varza cruda de marime mijlocie

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De obicei in apa in care fierbe se adauga putina sare ,ulei si otet.
Dupa ce s-au racit foile se impaturesc samalutele se aseaza in vasu care se poate umple chiar cu apa in care am fiert foile de varza.Facultativ se pot servi cu ardei iute etc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmalute in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei la foc mic cu mare atentie pana devine moale si facuta. In

28 voturi    6 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi

11 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    O bunatate Iuliana arata de nota 10 cu felicitari.Ai votul meu.Eu cumpar varza acra de la tarani si fac sarmale cu varza acra,altfel vara o oparesc.'''''Doar este specificat la ingrediente ca este varza cruda,fiecare face cum ii place domnule Nicolae'''''.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoase sarmalutele tale Iuliana....yammi-yammi...

    • Nicolae

      Nicolae (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      varza nu trebue sa fiarba se tine in apa ferbinte cu pic de sare petru a se muia frunzele sa se desfaca si se tae nervurile petru a fi mai usor prepararea sarmalelor

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Aceleasi ca si la reteta" Sarmale in invelite in dragavei"
  • -o varza cruda de marime mijlocie

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Drob

Drob

Se fierb maruntaiele de miel,ficatul de pui si de porc dupa care se trec prin masina de tocat,se

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate Iuliana arata de nota 10 cu felicitari.Ai votul meu.Eu cumpar varza acra de la tarani si fac sarmale cu varza acra,altfel vara o oparesc.'''''Doar este specificat la ingrediente ca este varza cruda,fiecare face cum ii place domnule Nicolae'''''.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu banane si orez cubana