autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute în foi de viţa

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 600 g carne de vita, 400 g carne de porc, 200 g ceapa, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel,, 100 g orez, 100 ml ulei, 600 g foi de viţă, 500 g sos bechamel, 500 ml supa, 300 g smantană, 3 g sare de lamaie sau 500 ml bors, piper, sare, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in ulei cu adaos de apa, apoi se raceste. Foile de vita se oparesc si se mentin in apa rece.

Orezul se alege, se spala, se scurge si se opareste, apoi se scurge si se raceste. Carnea si ceapa se trec prin masina de tocat carne. In compozitia rezultata se adauga orezul oparit, piperul si mararul taiat marunt. Din aceasta compozitie se formeaza sarmalute.

In vasul de fierbere se aseaza un rind de foi de vita, pe fundul vasului, apoi, sarmalutele de jur-imprejurul cratitei. Se acopera cu foi de viţă si se fierb in supa cu apa cca 40 minute.

In timpul fierberii se pregateste sosul bechamel in care se adauga sarea de lamiie dizolvata in putina apa, care se toarna in vasul cu sarmalute, pe toata suprafata, dind in prealabil frunzele de la suprafata la o parte si se mai fierb cca 20 minute. Sarea de lamiie poate fi inlocuita cu bors fiert.

La servire se asaza portia de sarmalute (4-5 bucati) in farfurie si smintina deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute în foi de viţa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    Si eu fac sarmalute cu foi de vita si sunt foarte gustoase.

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 600 g carne de vita
  • 400 g carne de porc
  • 200 g ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel,
  • 100 g orez
  • 100 ml ulei
  • 600 g foi de viţă
  • 500 g sos bechamel
  • 500 ml supa
  • 300 g smantană
  • 3 g sare de lamaie sau 500 ml bors
  • piper
  • sare
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu costita afumata