autor:

Shari

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: Shari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Shari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
-frunze de vita-de-vie, -500 gr. carne de porc tocata (cumparati carnea si o tocati voi), -2 linguri de pasta de tomate, -bobite de piper, -o ceapa taiata, -un ou, -o mana de orez, -patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele apoi se aseaza pe cate o frunza de vita putina carne tocata, si se ruleaza.Se aseaza frumos intr-o cratita, se adauga piper, apa, bulion, se acopera cu o frunza mare de vita, apoi cu o farfurie, si se pun la foc mare la inceput, apoi , dupa primul clocot, la foc mediu.Se fierb cam o ora si jumatate, doua ore.
Se servesc neaparat cu smantana.Delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Se spala boabele de quinoa in mai multe ape si le lasam la inmuiat in apa calda. Frunzele (daca sunt

6 voturi    5 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Sarmalute din foi de vita de vie ,fara carne(specific arab)

Sarmalute din foi de vita de vie ,fara carne(specific arab)

Frunzele de vita,curate,se oparesc.Orezul,curat, se pune la inmuiat in apa calduta;se lasa 30 minute;dupa

20 voturi    14 comentarii
4h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    La apreciez, imi plac mult si eu fac.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Tare gustoase!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Par...delicioase!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Cu mamaliga si smantana...o bunatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Abia astept sa creasca frunzele de vita, sa fac, anul acesta nu am pus la congelat. Ale tale sunt neintrecut de frumoase!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Arata nemaipomenit de bine ! Ai nota maxima pentru aspect !!! Eu fac si cu foi de stevie....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O bunatate,paleta coloristica face mancarea mai buna.Felicitari, ai votul meu.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Arata bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Ce frumoase! Ale mele cu varza.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Foarte bune sarmalutele tale si prezenatate foarte elegant.***** La noi in Iordania se fac foarte mici si se prefera frunzele de la strugurii negrii, deoarce sunt mai fragede si mai acrisoare.

    • Fara foto

      Shari , 08 februarie 2010

      Maria,iti multumesc mult pentru tot comentariul tau atat de frumos!

    • Fara foto

      Shari , 03 februarie 2010

      Merci, Cely!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Shari abia astept sa dea frunza de vita, imi plac f. tare sarmalele in foi de vita, mai tare decat cele in varza. Foarte frumoase, ca de fiecare data, ne incanti cu bucatele tale, dar esti si un fotograf iscusit, stii sa-ti etalezi produsul.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata super.Felicitari! Imi lasa gura apa

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      sunt foarte bune sarmalutele in foi de vita! cate frunze de vita folosesti? Eu pun marar in compozitie si carne amestecata(vita porc)

    • Fara foto

      Shari , 02 februarie 2010

      ..si ce gust au, Valentina!....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Hmm,ce bine arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • -frunze de vita-de-vie
  • -500 gr. carne de porc tocata (cumparati carnea si o tocati voi)
  • -2 linguri de pasta de tomate
  • -bobite de piper
  • -o ceapa taiata
  • -un ou
  • -o mana de orez
  • -patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Shari
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Papanasi

Papanasi

Am amestecat totul bine si am lasat sa se odihneasca vreo 10 minute. Am format gogosele mai mari

41 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

La apreciez, imi plac mult si eu fac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Orez cu ficatei si inimioare