autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
600 g de carne tocata, 1 cescuta de orez, 1 ceapa mica, marar, sare, piper, de dafin, suc de rosii sau bulion, smantana, 2-3 linguri ulei, frunze de vita (cca 35)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala si se oparesc putin in apa fiarta, dupa care se lasa la racit. Se ia o frunza de vita, se taie codita, se pune o lingurita din compozitia de carne si se impacheteaza sarmaluta. Sarmalele astfel obtinute se aseaza in cratita in cercuri concentrice, umplandu-se apoi si golul ramas.Bulionul se desface cu putina apa si se pune peste sarmalute, cu putin ulei si se dau la cuptor la foc potrivit. Spre final se adauga foile de dafin.
Se servesc cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marghioala Ana-Romica , 19 mai 2014

    sarmalute in foi de vita

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Bune de tot!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Tare ne plac si noua sarmalutele in foi de vita.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Si noua ne plac sarmalutele in foi de vita.

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

      Arata foarte bine sarmalutele tale felicitari.Nu am mai facut de ceva vreme sarmale in foi de vita dar dupa ce am vazut reteta ta cu siguranta voi face.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Imi plac tare mult sarmalele in foi de vita.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Ft bine arata sarmalutele tale,imi plac asa cu sosulet mult ,bun si rosu!Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Sunt foarte gustoase, voi face curand.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      F.bune,sarmalutele astea,dar e nevoie de "claca"(ha,ha,ha),pt. a le face. Aici,se gatesc muuuuuult,dar difera ingredientele si gustul bineinteles. Eu,le gatesc,des,impreuna cu niste dovlecei.

    • Fara foto

      maria mihalache , 01 iunie 2010

      Daaaaaaaaa, toata lumea face sarmalute in foi de vita.............si eu am facut zilelel trecute dar nu am apucat inca sa le postez.............este sezonul lor.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Foarte bune! Doar ce le-am facut si eu, dar nu am apucat sa postez reteta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Delicioasa reteta ta!***** Eu pun pe sarmalute rondele de rosii ; iti trimit o monstra sa vezi in ce cantitati se fac in tarile arabe! ha ha ha........ Cand am musafiri rolez 1 kg de frunze de vita; in poza e doar 1/2 kg.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      E sezonul foilor de vita,iar sarmalutele pregatite asa sunt tare bune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Delicioase!!!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • 600 g de carne tocata
  • 1 cescuta de orez
  • 1 ceapa mica
  • marar
  • sare
  • piper, de dafin
  • suc de rosii sau bulion
  • smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • frunze de vita (cca 35)

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune de tot!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui Hawai