autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
-1 kg carne de vita tocata, -1 ceapa uscata, -3-4 fire de ceapa verde, -1 cescuta cu orez, -marar verde, -patrunjel verde, -2 oua, -sare, -piper, -boia de ardei, -2-3 linguri pasta de rosii, -50 frunze de vita, -500 ml bors

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

1. Se rastoarna carnea tocata intr-un vas si se adauga ceapa uscata si verde tocate marunt, orezul, ouale, mararul si patrunjelul si se amesteca.
2. Se potriveste cu sare piper si boia.
3. Frunzele de vita oparite, dupa reteta care deja am expus-o, se vor umple cu aceasta compozitie.
4. Se aseaza toate sarmalutele in vas de lut, se adauga apa si pasta de rosii, si putin bors.
5. Se dau la cuptor pentru minim 2 ore. Daca zeama a scazut, se va adauga bors in completare.
6. Se servesc cu mamaliguta si iaurt, sau dupa preferinta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita de vie

Sarmalute in foi de vita de vie

Se spala foile de vita si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat

10 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Imi plac sarmalele in foi de vita. Si eu pun ou in sarmale.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Felicitari !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Intr-adevar, oala este super! Am vreo trei, deja...si pot sa spun ca nimic nu se compara cu mancarea facuta in vasul de lut. Eu prepar foarte multe feluri in aceste vase.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Delicioase!cu sigurantã au avut un gust deosebit fierte in aceastã oalã,si mie i-mi place.Felicitãri!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Imi place cum arata sarmalutele tale..... oala e chiar super:)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Sint f.bune.Un deliciu.Imi place mult oala ta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte aromate! In tarile arabe se fac foarte mici si dupa ce s-au aranjat in cratita se acopera cu un strat de rosii feliate; de asemenea am invatat ca cele mai bune foi de vita sunt cele de la strugurii negrii: sunt mai fragede si mai acrisoare.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Da! Eu pun oua si in sarmale, am certitudinea ca vor iesi legate, nu vad de ce sa se intareasca?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Waw ce fain arata...imi ploua in gura ! Un lucru nu am inteles...tu pui oua in sarmale ??? Pai nu le intareste ???Doar nu se imprastie carnea daca sunt bine impachetate.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne de vita tocata
  • -1 ceapa uscata
  • -3-4 fire de ceapa verde
  • -1 cescuta cu orez
  • -marar verde
  • -patrunjel verde
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • -2-3 linguri pasta de rosii
  • -50 frunze de vita
  • -500 ml bors

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu piept de gaina si legume in rola