autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
-1 kg carne de vita tocata, -1 ceapa uscata, -3-4 fire de ceapa verde, -1 cescuta cu orez, -marar verde, -patrunjel verde, -2 oua, -sare, -piper, -boia de ardei, -2-3 linguri pasta de rosii, -50 frunze de vita, -500 ml bors

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

1. Se rastoarna carnea tocata intr-un vas si se adauga ceapa uscata si verde tocate marunt, orezul, ouale, mararul si patrunjelul si se amesteca.
2. Se potriveste cu sare piper si boia.
3. Frunzele de vita oparite, dupa reteta care deja am expus-o, se vor umple cu aceasta compozitie.
4. Se aseaza toate sarmalutele in vas de lut, se adauga apa si pasta de rosii, si putin bors.
5. Se dau la cuptor pentru minim 2 ore. Daca zeama a scazut, se va adauga bors in completare.
6. Se servesc cu mamaliguta si iaurt, sau dupa preferinta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute cu carne de vitel in foi de vita fierte in vin alb

Sarmalute cu carne de vitel in foi de vita fierte in vin alb

Frunza de vita se opareste si se foloseste intreaga sau se taie in functie de marimea ei.Se ruleaza

23 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi

11 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Imi plac sarmalele in foi de vita. Si eu pun ou in sarmale.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Felicitari !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Intr-adevar, oala este super! Am vreo trei, deja...si pot sa spun ca nimic nu se compara cu mancarea facuta in vasul de lut. Eu prepar foarte multe feluri in aceste vase.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Delicioase!cu sigurantã au avut un gust deosebit fierte in aceastã oalã,si mie i-mi place.Felicitãri!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Imi place cum arata sarmalutele tale..... oala e chiar super:)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Sint f.bune.Un deliciu.Imi place mult oala ta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte aromate! In tarile arabe se fac foarte mici si dupa ce s-au aranjat in cratita se acopera cu un strat de rosii feliate; de asemenea am invatat ca cele mai bune foi de vita sunt cele de la strugurii negrii: sunt mai fragede si mai acrisoare.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Da! Eu pun oua si in sarmale, am certitudinea ca vor iesi legate, nu vad de ce sa se intareasca?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Waw ce fain arata...imi ploua in gura ! Un lucru nu am inteles...tu pui oua in sarmale ??? Pai nu le intareste ???Doar nu se imprastie carnea daca sunt bine impachetate.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne de vita tocata
  • -1 ceapa uscata
  • -3-4 fire de ceapa verde
  • -1 cescuta cu orez
  • -marar verde
  • -patrunjel verde
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • -2-3 linguri pasta de rosii
  • -50 frunze de vita
  • -500 ml bors

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Şniţele cu sos de ceapă