autor:

Guedri Adelina

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2012

Ingrediente
300 g carne tocata de vitel, 30 foi de vita de vie, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei, 5 linguri orez, sare, piper, patrunjel, marar, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Oparim frunzele in apa cu sare, in cazul in care nu sunt deja murate. Condimentam carnea cu sare, piper, cimbru adaugam patrunjel si marar. Tocam legumele si le punem la calit. Dupa 10 minute de calit adaugam orezul, il mai lasam 5 minute dupa care adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba inca 7 minunte apoi adaugam compozitia la carne, o lasam sa se raceasca dupa care amestecam pana la omogenizare. Luam o frunza, ii taiem partea fibroasa si in partea de mijloc punem carnea, rulam. Fundul tavii il tapetam cu frunzele ramase si adaugam sarmalutele. Facem sosul cu care le vom acoperi astfel: taiam o ceapa o punem la calit in putin ulei si adaugam suc de rosii,apa, sare si piper. Adaugam sosul in tava le introducem in cuptor pentru o ora jumate acoperite. Se pot servi cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in ulei ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati

15 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de vitel
  • 30 foi de vita de vie
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 5 linguri orez
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Guedri Adelina
Soleanca

Soleanca

Taiem mezelurile fasii si le punem la fiert. Intre timp taiem legumele si le punem la calit in 2

22 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
File de merluciu pane cu legume

File de merluciu pane cu legume

Condimentam pestele cu sare si piper, punem legumele la fiert. Amestecam oul cu faina, adaugam pestele

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Cartofi cu chiftele la cuptor

Cartofi cu chiftele la cuptor

Taiem cartofii semiluna si ii fierbem timp de 15 min. Dupa ce au fiert ii condimentam cu rozmarin,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de porc elvetiana