autor:

Ada Chersan

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Ingrediente
1 kg carne tocata de porc, 3 cepe mari, 200 gr bulion, 100 gr orez, 1 morcov, sare, piper, ulei sau untura, patrunjel verde, 1ou, frunze de vita, 300gr varza verde

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie 2 ceape marunt si se calesc,apoi se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.Se adauga jumatate din bulion si se da la foc mic.Intre timp spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste amestecul mai inainte facut. Adaugam sare, piper si patrunjelul tocat si il mai lasam la prajit cateva minute. Lasam cam 30 de minute la racit apoi adaugam carnea tocata si oul si amestecam bine. Intre timp se oparesc frunzele apoi se fac sarmalutele. Eu pun varza tocata maunt dedesuptul si deasupra sarmalutelor. Calesc o ceapa, adaug bulion si apa fierbinte si le torn peste sarmale.

Se fierb la foc mic aprox. 90 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se amesteca toate ingredientele apoi se aseaza pe cate o frunza de vita putina carne tocata, si se

56 voturi    19 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Sarmalute nu refuz niciodata,sunt fffff bune.Sunt preferatele mele!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2013

    Si eu traiesc in Iordania.O seara buna!

  • Ada Chersan

    Ada Chersan (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2013

    Multumesc ptr comentarii!!Nu stiu ce fel de frunze sunt,eu le cumpar de la un magazin romanesc(sunt in strainatate) dar sunt foarte bune!!Noua ne plac cu varza dar pe aici varza este tare si nu merge la sarmale,de aceea pun dedesubt si deasupra!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

      Apoi le acopar tot cu un strat de foi de vita; cand sunt fierte le rastorn pe un platou si raman foarte aspectuoase. O zi buna si An Nou Fericit! draga Ada

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

      Peste sarmalute pun un strat de rosii feliate si cateva rondele de lamaie daca foile de vita nu mi se par suficient de acrisoare; am vazut asta intr-o revista Burda

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

      Foarte aromate!***** NU am incercat combinatia cu varza; eu pun un strat de foi de vita la baza apoi sarmalutele in foi de vita; am invatat de la localnice ca frunzele de vita de la strugurii negrii sunt mai fragede si mai acrisoare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 3 cepe mari
  • 200 gr bulion
  • 100 gr orez
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • ulei sau untura
  • patrunjel verde
  • 1ou
  • frunze de vita
  • 300gr varza verde

Raporteaza reteta

Retete
de Ada Chersan
Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardeii se coc intregi apoi se pun intr-un castron,se presara putina sare si se acopera.Se lasa 20

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cornulete cu dulceata de piersici

Cornulete cu dulceata de piersici

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Intr-un bol amestecam drojdia cu laptele caldut, zaharul, sarea, uleiul de masline. Se adauga faina

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza

COSTEO (Chef de cuisine)

Sarmalute nu refuz niciodata,sunt fffff bune.Sunt preferatele mele!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta