Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013
Ingrediente
1 kg carne tocata de porc, 3 cepe mari, 200 gr bulion, 100 gr orez, 1 morcov, sare, piper, ulei sau untura, patrunjel verde, 1ou, frunze de vita, 300gr varza verde
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Se taie 2 ceape marunt si se calesc,apoi se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.Se adauga jumatate din bulion si se da la foc mic.Intre timp spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste amestecul mai inainte facut. Adaugam sare, piper si patrunjelul tocat si il mai lasam la prajit cateva minute. Lasam cam 30 de minute la racit apoi adaugam carnea tocata si oul si amestecam bine. Intre timp se oparesc frunzele apoi se fac sarmalutele. Eu pun varza tocata maunt dedesuptul si deasupra sarmalutelor. Calesc o ceapa, adaug bulion si apa fierbinte si le torn peste sarmale.
Se fierb la foc mic aprox. 90 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul
Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica,
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013
Apoi le acopar tot cu un strat de foi de vita; cand sunt fierte le rastorn pe un platou si raman foarte aspectuoase. O zi buna si An Nou Fericit! draga Ada
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013
Peste sarmalute pun un strat de rosii feliate si cateva rondele de lamaie daca foile de vita nu mi se par suficient de acrisoare; am vazut asta intr-o revista Burda
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013
Foarte aromate!***** NU am incercat combinatia cu varza; eu pun un strat de foi de vita la baza apoi sarmalutele in foi de vita; am invatat de la localnice ca frunzele de vita de la strugurii negrii sunt mai fragede si mai acrisoare