autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in Foi de Vita

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2014

Ingrediente
40 de frunze de vita fragede, spalate, 600 g. de carne tocata, 3-4 linguri cu pasta de rosii, 60 g. de orez spalat, o ceapa curatata si spalata, o legatura de marar spalat, cateva fire de cimbru, 2 foi de dafin, 2 linguri cu ulei, sare, piper proaspat macinat, apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pasul 1:

Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si le lasam sa clocoteasca aproximtiv 5 minute. Cand frunzele de vita sunt fierte, le scurgem si le lasam sa se racoreasca.



Pasul 2:

Tocam marunt ceapa. Pregatim o tigaie in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim 3-4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.



Adaugam orezul in tigaie, amestecam si calim 3-4 minute. Punem 2 linguri cu sos de rosii si mai calim totul inca 2-3 minute. Adaugam in tigaie putina apa calda si fierbem totul pana cand orezul este aproape gata (aproximativ 7-9 minute). Compozitia obtinuta trebuie sa fie usor solida si sa contina cat mai putina apa. Inchidem aragazul si lasam orezul cu ceapa sa se racoreasca.



Pasul 3:

Tocam marunt mararul.



Punem amestecul de ceapa si orez racorit peste carnea tocata. Adaugam mararul si condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura sarmalelor.



Pasul 4:

Incalzim cuptorul.



Pregatim foile de vita racorite – taiem de o parte si de alta a locului unde a fost codita si scoatem nervura fibroasa si tare.



Punem o foaie de vita pe o planseta, cu fata lucioasa in jos. Punem aproximativ o lingurita cu umplutura in centrul foii de vita, rulam putin frunza, pliem partile laterale si rulam pana la capat. Nu strangem foarte tare! In cazul in care foaia se rupe, este mai bine sa folosim alta! Daca frunzele de vita sunt prea mici, punem 2 foi usor suprapuse, dar in acest caz vom avea nevoie de mai multe. Strangem usor in mama sarmalele, pentru a se aseza compozitia.



Putem sa rulam frunza cu umplutura pana la capat, fara sa strangem prea tare si sa introducem usor, cu degetul, capetele laterale in ruloul obtinut.



Ambele variante sunt bune, depinde cum va este mai usor.



Continuam pana cand terminam toata compozitia de carne pentru umplutura (aproximativ 30 de sarmalute).



Pasul 5:

Pregatim o cratita a carei baza o tapetam cu jumatate din foile de vita ramase, puse putin una peste alta. Aranjam sarmalute in cercuri, cu un mic loc gol in mijloc. Daca mai este nevoie, formam un al doilea strat de sarmale, peste cel deja facut.



Amestecam sosul de rosii ramas cu putin apa, apoi in turnam peste sarmalutele in foi de vita din cratita.



Punem apa calda, cat aproape sa acoperim sarmalele. Aranjam deasupra un nou strat de frunze de vita.



Rupem frunzele de dafin si punem firele de cimbru.



Scuturam usor cratita pentru ca lichidul sa patrunda peste tot.



Pasul 6:

Acoperim cratita cu capac si o introducem in cuptorul incalzit, la foc mediu, pentru aproximativ o ora si jumatate, sau chiar 2 ore. In ultimele 10 minute, ridicam capacul si lasam sarmalele sa se rumeneasca. Daca mai este nevoie, in timpul fierberii, mai adaugam apa calda.



Pasul 7:

Cand sarmalutele sunt fierte si rumenite (scoatem una si facem un test), scoatem cratita din cuptor.



Servim calde, cu smantana sau iaurt si ardei iute.



Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/G1K2Uygzujs

POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in Foi de Vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 40 de frunze de vita fragede
  • spalate
  • 600 g. de carne tocata
  • 3-4 linguri cu pasta de rosii
  • 60 g. de orez spalat
  • o ceapa curatata si spalata
  • o legatura de marar spalat
  • cateva fire de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

11 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui in sos de rosii