autor:

susu

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
1 kg carne tocata de porc sau amestec porc si vita, 4 linguri de orez, , 1 cana de apa fiarta sau 1/3, , 1 legatura de marar, , 3 cepe zdravene, , pasta de tomate dupa gust 1-2 linguri, , 2 oua, , ½ l bors, , Boia dulce, , Slanina afumata, , Foi de dafin, , Vegeta sau condimente pentru sarmale, , Sare, , Piper, , un praf de curry, , 45 foi de vita, , cimbru

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine inchis sau congelate. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins pana devine aurie. Se adauga orezul si se mai caleste 1 minut dupa care se pune curry pentru culoare si gust. Carnea se amesteca impreuna cu orezul, ceapa, oul, apa fiarta, mararul tocat, putina slanina taiata cubulete, cimbru, condimente si aproximativ 2 linguri de bulion. Apa se pune pentru a nu se intari carnea la fiert. Se amesteca foarte bine pana se face ca o pasta. Se taie nervura groasa a frunzei de vita, se pune carne pe marginea frunzei si se infasoara sarmalele. Daca v-au mai ramas frunze oparite se taie fasii iar apoi se pun pe fundul oalei si intre sarmale. Se aseaza sarmalele peste frunze si se pune intre ele foi de dafin, boabe de piper, cimbru si cateva cubulete de slanina. A nu se pune foarte multa slanina in compozitie si printre sarmale pentru ca ies prea grase. Se adauga apa fiarta in care s-a desfacut bulion (apa cat sa acopere sarmalele cu doua degete). Se da oala de lut la cuptor si spre sfarsit se adauga putin bors, 1/2 cana si marar. Se potriveste de sare si se inchide focul. Se servesc cu multa smantana . Din aceste cantitati ies aproximativ 40 de sarmale potrivite. La fel de gustoase sunt si cu stevie, frunzele trebuiesc oparite cu bors inainte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Se spala boabele de quinoa in mai multe ape si le lasam la inmuiat in apa calda. Frunzele (daca sunt

6 voturi    5 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc sau amestec porc si vita
  • 4 linguri de orez
  • 1 cana de apa fiarta sau 1/3
  • 1 legatura de marar
  • 3 cepe zdravene
  • pasta de tomate dupa gust 1-2 linguri
  • 2 oua
  • ½ l bors
  • Boia dulce
  • Slanina afumata
  • Foi de dafin
  • Vegeta sau condimente pentru sarmale
  • Sare
  • Piper
  • un praf de curry
  • 45 foi de vita
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

7 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie