autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmalute in foi de vita

Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Ingrediente
50-60 frunze de viţă proaspete, 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită), 1 ou, 100 g orez, 1 ceapă mare, mărar proaspăt, sare, piper (măcinat şi boabe), suc de roşii, borş, ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 4-5 minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se taie apoi codiţele şi nervurile mai groase.



Separat se pregăteşte umplutura. Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul şi mărarul tăiat fin. La tocatură, se adaugă piper măcinat şi sare (o linguriţă rasă).

Se adaugă 100-150 ml de apă şi se amestecă bine cu carnea, ca aceasta să fie pufoasă, iar orezul să aibă suficient lichid în care să fiarbă.



Se umplu foile de viţă cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei. Sarmalele se aşază circular în cratiţă, în straturi successive. Se adaugă mărar proaspăt, boabe de piper, o ceşcuţă de borş, 100 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic vreo 2 ore. Dacă este necesar, se mai pune puţină apă.

Se servesc cu iaurt sau smântână! Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmalute in foi de stevie (tei, vita, gulie)

Sarmalute in foi de stevie (tei, vita, gulie)

Carnea se toaca (sau folositi carne tocata). Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti

34 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 50-60 frunze de viţă proaspete
  • 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită)
  • 1 ou
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper (măcinat şi boabe)
  • suc de roşii
  • borş
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Medeea
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe