autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmalute in foi de vita

Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Ingrediente
50-60 frunze de viţă proaspete, 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită), 1 ou, 100 g orez, 1 ceapă mare, mărar proaspăt, sare, piper (măcinat şi boabe), suc de roşii, borş, ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 4-5 minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se taie apoi codiţele şi nervurile mai groase.



Separat se pregăteşte umplutura. Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul şi mărarul tăiat fin. La tocatură, se adaugă piper măcinat şi sare (o linguriţă rasă).

Se adaugă 100-150 ml de apă şi se amestecă bine cu carnea, ca aceasta să fie pufoasă, iar orezul să aibă suficient lichid în care să fiarbă.



Se umplu foile de viţă cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei. Sarmalele se aşază circular în cratiţă, în straturi successive. Se adaugă mărar proaspăt, boabe de piper, o ceşcuţă de borş, 100 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic vreo 2 ore. Dacă este necesar, se mai pune puţină apă.

Se servesc cu iaurt sau smântână! Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

1. Se rastoarna carnea tocata intr-un vas si se adauga ceapa uscata si verde tocate marunt, orezul,

13 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica,

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 50-60 frunze de viţă proaspete
  • 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită)
  • 1 ou
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper (măcinat şi boabe)
  • suc de roşii
  • borş
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Medeea
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Toba de pasare