autor:

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmalute in foi de vita

Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Ingrediente
50-60 frunze de viţă proaspete, 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită), 1 ou, 100 g orez, 1 ceapă mare, mărar proaspăt, sare, piper (măcinat şi boabe), suc de roşii, borş, ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 4-5 minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se taie apoi codiţele şi nervurile mai groase.



Separat se pregăteşte umplutura. Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul şi mărarul tăiat fin. La tocatură, se adaugă piper măcinat şi sare (o linguriţă rasă).

Se adaugă 100-150 ml de apă şi se amestecă bine cu carnea, ca aceasta să fie pufoasă, iar orezul să aibă suficient lichid în care să fiarbă.



Se umplu foile de viţă cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei. Sarmalele se aşază circular în cratiţă, în straturi successive. Se adaugă mărar proaspăt, boabe de piper, o ceşcuţă de borş, 100 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic vreo 2 ore. Dacă este necesar, se mai pune puţină apă.

Se servesc cu iaurt sau smântână! Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica,

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 50-60 frunze de viţă proaspete
  • 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită)
  • 1 ou
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper (măcinat şi boabe)
  • suc de roşii
  • borş
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Medeea
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Curcan la cuptor