autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmalute in foi de vita

Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Ingrediente
50-60 frunze de viţă proaspete, 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită), 1 ou, 100 g orez, 1 ceapă mare, mărar proaspăt, sare, piper (măcinat şi boabe), suc de roşii, borş, ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 4-5 minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se taie apoi codiţele şi nervurile mai groase.



Separat se pregăteşte umplutura. Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul şi mărarul tăiat fin. La tocatură, se adaugă piper măcinat şi sare (o linguriţă rasă).

Se adaugă 100-150 ml de apă şi se amestecă bine cu carnea, ca aceasta să fie pufoasă, iar orezul să aibă suficient lichid în care să fiarbă.



Se umplu foile de viţă cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei. Sarmalele se aşază circular în cratiţă, în straturi successive. Se adaugă mărar proaspăt, boabe de piper, o ceşcuţă de borş, 100 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic vreo 2 ore. Dacă este necesar, se mai pune puţină apă.

Se servesc cu iaurt sau smântână! Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta

Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta

Intr-o oala cu apa cu sare clocotita se oparesc foile de vita de vie si se pun deoparte pe o farfurie

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 50-60 frunze de viţă proaspete
  • 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită)
  • 1 ou
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper (măcinat şi boabe)
  • suc de roşii
  • borş
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Medeea
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata