Sarmalute in foi de vita

Foile de vita se oparesc in apa cu sare.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • 50-60 frunze de viţă proaspete
  • 400-500 g carne tocată (eu am folosit un amestec de porc şi vită)
  • 1 ou
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper (măcinat şi boabe)
  • suc de roşii
  • borş
  • ulei

Mod de preparare

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 4-5 minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se taie apoi codiţele şi nervurile mai groase.

Separat se pregăteşte umplutura. Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul şi mărarul tăiat fin. La tocatură, se adaugă piper măcinat şi sare (o linguriţă rasă).

Se adaugă 100-150 ml de apă şi se amestecă bine cu carnea, ca aceasta să fie pufoasă, iar orezul să aibă suficient lichid în care să fiarbă.

Se umplu foile de viţă cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei. Sarmalele se aşază circular în cratiţă, în straturi successive. Se adaugă mărar proaspăt, boabe de piper, o ceşcuţă de borş, 100 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic vreo 2 ore. Dacă este necesar, se mai pune puţină apă.

Se servesc cu iaurt sau smântână! Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise